Вести

Производи на крагујевачким пијацама покривени контролама исправности

Према Плану контроле здравствене исправности производа са градских тржница, крајем прошлог месеца на пијацама Ердоглија и Аеродром у сарадњи са Институтом за јавно здравље узорковани су млечни производи ради утврђивања микробиолошке исправности и поврће (кромпир, свежи купус и карфиол) ради хемијске анализе, односно контроле присуства пестицида и тешких метала.

Након стручног разматрања испитиваних параметара, сви анализирани узорци су здравствено безбедни.

Према речима Горана Миловановића, референта за безбедност хране у ЈКП Шумадија Крагујевац на крагујевачким пијацама се сваког месеца  контролише хемијска и микробиолошка исправност производа, који су покривени контролама исправности и здравствено су безбедни за употребу.