Вести

До сада санирано више од 80 улица у Крагујевцу

Након елементарне непогоде која је задесила Крагујевац сва расположива механизација ЈКП Шумадија Крагујевац али и опрема ЈКП Водовод и канализација, као и приватних лица, свакодневно је ангажована на отклањању штете на комуналној и путној инфраструктури, а до сада је у првобитно стање враћено више од 80 улица на територији Крагујевца.
 
Радови се настављају и у наредном периоду у складу са планом и програмом Штаба за ванредне ситуације, а по пријавама грађана.
 
У Корићанима се данас санирају три улице – Корићанска, Луке Ивковића и Ђуре Салаја. У МЗ Станово изводе се радови у улицама Милисава Стевановића и Сребреничкој, а у улици Петра Даниловића код Дивостинског потока ради се на сакупљању блата и муља који је вода нанела на ову деоницу. Оштећења се санирају и у Хомеровој улици у Виноградима.

У насељу Палилуле у Левачкој улици радници Сектора нискоградње завршили су радове на поправци оштећења, насипању улице и дворишта каменим материјалом, а екипе Сектора зеленила и чистоће и даље су ангажоване.
 
Радови се изводе у месним заједницама Десимировац и Дреновац, где је за санацију терена ангажован булдожер. У Горњим Јарушицама санација се врши  у улици Аце Домановића и засеоцима Димитријевићи, Петровићи и Павловићи.
 
Штабу за ванредне ситуације до сада је пријављен велики број улица и путева, које је потребно рехабилитовати и оспособити за нормално функционисање.