Вести

Уређењем парка на Брионима обележен Европски дан паркова

ЈКП Шумадија Крагујевац традиционално и ове године, у сарадњи са партнерима обележило је 24. мај - Европски дан паркова. Заједно са ученицима еколошке секције Основне школе „Ђура Јакшић" и представницима града Крагујевца, а уз подршку Ауто сервиса „АМ Спорт“, данас смо у парку на Брионима заменили и офарбали штафне на клупама, очистили парк од ситног комуналног отпада и оплеменили простор садницама четинара.
 
Задовољство ми је да учествујем у акцији са ЈКП Шумадија и ученицима ОШ „Ђура Јакшић“ и да наш Пиварски сквер учинимо још бољим и лепшим. Град Крагујевац је на овом простору пре годину дана у потпуности реконструисао и средио отворен терен за мале спортове и дечије игралиште, а сада уз помоћ добрих људи и ЈКП Шумадија изводимо радове на изградњи нове мини теретане на отвореном. Ово је најбољи начин да едукујемо децу о томе колико је важно да чувају природу и свој крај, рекао је Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт.
 
Европски дан паркова је значајан датум који обележавамо сваке године. Циљ нам је да заједно са одговорним појединцима и компанијама кроз овакве акције урадимо нешто лепо и корисно за локалну заједницу и да подигнемо свест о важности очувања зелених површина, пре свега паркова као зелених оаза у урбаним срединама. Данас су нам помогли ђаци и представници Града да уредимо парк на Брионима како би деца из овог насеља имала лепши амбијент за игру, рекла је Катарина Ђоковић, представник ЈКП Шумадија Крагујевац.
 
Данашњу акцију су подржали бројни спонзори (АМ Спорт, Krle canline, ГМЛ инжењеринг, Insignia doo и Бурегџиница 138) који су обезбедили средства за изградњу мини теретане на отвореном за вежбу и рекреацију.