Вести

Привременa измена режима саобраћаја у Трмбасу

Услед извођења радова на изградњи новог моста на Бресничком потоку и реконструкцији прилазне саобраћајнице, у периоду од 28.09. 2020. године до 25.01.2021. године уводи се привремена измена режима саобраћаја на општинском путу бр. 91 – 17 (Државни пут II А реда 183 – насеље Ждраљица – насеље Трмбас – Општински пут 91 – 18) у Трмбасу.

Асфалтирање Рачанске улице у МЗ Угљешница

Након завршених планираних радова у МЗ Грошница, ЈКП Шумадија Крагујевац наставља радове на изградњи путне инфраструктуре у МЗ Угљешница.

Крагујевац ове године без Крстовданског вашара

У складу са важећим одлукама о забрани одржавања манифестација и поштујући епидемиолошке мере у борби против корона вируса, обавештавамо грађане и закупце продајних места, да у Крагујевцу 27. септембра 2020 године неће бити одржан традиоционални вашар поводом верског празника Крстовдана.

Обележен Светски дан чишћења у Крагујевцу

Светски дан чишћења је једна од највећих волонтерских еколошких акција која се одржава треће суботе у септембру, у преко 150 земаља широм света. Циљ је да се појединци активно укључе у решавање проблема загађења природе отпадом.

Разноврсна понуда на крагујевачким пијацама

Спремање зимнице је у пуном јеку, па су се произвођачи потрудили да обезбеде богату и разноврсну понуду.

Запажени резултати ЈКП Шумадија Крагујевац на РСИК у Требињу

Традиционално у септембру, Радничко – спортске игре запослених у комуналној делатности одржане су и ове године у Требињу у периоду од 6. до 13. септембра. У организацији 5 синдиката и 18 јавних предузећа овогодишње спортске игре окупиле су преко 600 учесника из читаве Србије, али и из Сарајева и Бања Луке.

Обавештење о изменама у реду вожње за ЈТП од 15.09.2020. године

На изменама у реду вожње дошло је на следећим линијама:

Амброзија (Ambrosia artemisiofolia)

Амброзија је биљка инвазивних корова, једна од најпознатијих и најопаснијих алергених биљака на свету и врло је распрострањена и прилагодљива. Полен ове биљке, која цвета од почетка јула до краја октобра, преноси се врло брзо ветром, а у ваздуху се задржава више од 100 дана. 

Преузимање електронског и електричног отпада

ЈКП Шумадија Крагујевац  сваког четвртка у месецу врши организовано преузимање електронског и електричног отпада. По пријавама  физичких и правних лица откуп се обавља по јединственој цени од 10,00 динара по килограму, а плаћање се врши одмах по преузимању. У такозвани ЕЕ отпад убрајају се уређаји који за свој рад користе електричну енергију, а више нису у употреби (фрижидери, замрзивачи, машине за прање судова и веша, бојлери, фритезе, усисивачи, рачунари, штампачи, ТВ апарати и слично).

logo

Основна делатност ЈКП Шумадија Крагујевац је обављање комуналних делатности у складу са Законом о комуналним делатностима, Законом о управљању отпадом и Статутом предузећа.

© 2020 ЈКП Шумадија Крагујевац. Сва права задржана. Сајт израдио ANDROS.rs

Апликација КГ КОМ СЕРВИС

Скините апликацију кликом на следећи линк:

Image

Контактирајте нас

Индустријска 12

34000 Крагујевац

Мејл адреса:

Besplatan poziv

0800350034

Мени