Вести

Обавештење !

Последњих дана добијамо  учестале позиве наших суграђана који нам се обраћају са захтевом за одржавање стамбених јединица.

Редовно одржавање вертикалне сигнализације у центру града

У току су радови на редовном одржавању постављене вертикалне саобраћајне сигнализације на раскрсници улица Лепенички булевар, Косовске и улице 27. марта.

Асфалтирање улице Павла Вујисића у МЗ Грошница

Екипе ЈКП Шумадија Крагујевац настављају радове на асфалтирању већ припремљених улица у МЗ Грошница. 

Бесплатан паркинг за бицикле

Да ли знате да у Крагујевцу љубитељи бицикала могу безбедно и бесплатно да паркирају своје двоточкаше испред Института за јавно здравље Крагујевац, код војне касарне у Великом парку и код градских базена.

Урушени зид зграде тржнице биће враћен у првобитно стање

Током преподнева, приликом радова на реконструкцији зграде тржнице на Зеленој пијаци, урушио се део објекта. Извођач радова и надзорни орган, реаговали су благовремено и евакуисали раднике са градилишта, тако да том приликом нико није повређен.

Рецикломат – паметна машина за прикупљање и сортирање амбалажног отпада

ЈКП Шумадија Крагујевац у циљу унапређења својих услуга набавило је Рецикломат – паметну машину за прикупљање и сортирање амбалажног отпада (пластичних флаша, лименки и стаклене амбалаже).

Мере за сузбијање заразне болести Covid – 19 у Крагујевцу

Кризни штаб Републике Србије за сузбијање заразне болести Covid - 19 на седници одржаној у понедељак 29. јуна 2020. године дао је сагласност на Одлуку о проглашењу ванредне ситуације на територији града Крагујевца.

Трећа фаза измене режима саобраћаја због радова у улици Лепенички булевар

Услед извођења радова у улици Лепенички булевар и Кнеза Михаила уводи се привремени режим саобраћаја од улице 27. марта до Трга Мала Вага у Крагујевцу.

Анализирана исправност намирница на крагујевачким пијацама

Према годишњем плану анализа у сарадњи са Институтом за јавно здравље Крагујевац током јуна извршено је узорковање воћа и поврћа – јагода, трешања и парадајза на Кванташкој пијаци и пијаци „Ердоглија“.

Обавештење за кориснике услуга Сектора јавног транспорта путника

Обавештавамо кориснике услуга Сектора јавног транспорта путника у Крагујевцу да је рок за завршетак IIa фазе радова у улици Лепенички булевар продужен до понедељка 29.06.2020.године.

Радови на кошењу и уништавању амброзије

На јавним површинама у насељима Ердоглија, Станово и Метино брдо у току је кошење амброзије.

Превентивне мере поново на снази

С обзиром на повећање броја оболелих од вируса Covid-19, Кризни штаб донео је одлуку да је обавезно коришћење маски у градском и приградском превозу, а путницима који не буду носили маске неће бити дозвољен улаз у возила јавног превоза.

Настављено асфалтирање улица у насељу Бресница

Престанак падавина и лепо време омогућили су наставак радова на изградњи путне инфрастуктуре у МЗ Бресница.

Асфалтирање улица у Малим Пчелицама

Поред извођења радова на санацији улица од последица обилних киша и поплава, екипе ЈКП Шумадија Крагујевац настављају са асфалтирањем припремљених улица.

Свака рециклажа је нова амбалажа

ЈКП Шумадија Крагујевац започело је постављање 120 нових пластичних контејнера на 60 локација у граду.

Санација штете у угроженим насељима

Јако невреме које је погодило Крагујевац јуче у вечерњим сатима изазвало је бројне проблеме у крагујевачким насељима.

Унапређење услуга ЈКП Шумадија Крагујевац - Издавање еКГ картица за јавни превоз без непотребне „папирологије“

Од 25. маја 2020. године корисницима услуга Сектора јавног транспорта путника у Крагујевцу поједностављена је процедура за израду и обнављање еКГ картица за јавни превоз.

Измена режима саобраћаја због II фазе радова у улици Лепенички булевар

Услед радова у улици Лепенички булевар доћи ће до измене режима саобраћаја од улице Краља Петра I до улице 27. марта у периоду од 12.06.2020. године до 22.06.2020.године у две фазе, и то:

Свежи плодови јагода и трешања безбедни за употребу

По налогу Фитосанитарне инспекције - Управе за заштиту биља обављена је анализа свежих плодова јагода и трешања са пијаце "Аеродром".

Плаве канте за примарну селекцију отпада у МЗ Шумарице

Реализацију новог пројекта примарне селекције отпада у домаћинствима индивидуалног типа становања ЈКП Шумадија Крагујевац је започело у насељу Шумарице.

Измена режима саобраћаја због радова у улици Лепенички булевар

Услед радова у улици Лепенички булевар доћи ће до измене режима саобраћаја од улице Града Сирена до улице Краља Петра I у Крагујевцу.

Безбеднији саобраћај у Карађорђевој улици

У Карађорђевој улици изведени су радови на постављању техничког средства за успоравање саобраћаја – платформе ради повећања безбедности свих учесника у саобраћају.

Наставак радова на асфалтирању улица у МЗ Станово

Асфалтирањем улица у МЗ Станово настављени су радови на изради путне инфраструктуре у овом делу града. 

Посета Ане Брнабић реконструкцији објекта зелене пијаце "Центар"

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић у оквиру посете Крагујевцу у пратњи градоначелника Радомира Николића и директора ЈКП Шумадија Крагујевац Немање Димитријевића обишла је радове на реконструкцији и адаптацији објекта зелене пијаце "Центар" и упознала се историјским значајем ове зграде.

Обележен Светски дан заштите животне средине

Поводом Светског дана заштите животне средине који се обележава 5.јуна, ЈКП Шумадија Крагујевац је у сарадњи са компанијом Секопак у Пешачкој зони реализовало акцију са намером да се скрене пажња јавности у правцу одговорнијег понашања према окружењу.

Привремени режим саобраћаја

Због извођења радова на уградњи физичке препреке-платоа у ул. Карађорђевој у Крагујевцу уводи се привремени режим саобраћаја у периоду од 05. до 07. јуна 2020.године у временском интервалу од 07:00 до 15:00 часова.

Примена превентивних мера заштите током одржавања вашара

Традиционално, као и сваке године, данас се у Крагујевцу одржава вашар поводом обележавања православног празника Светог цара Константина и царице Јелене, који окупља велики број продаваца из различитих градова.

Мултифункционална чистилица урбаних градских површина

За потребе Службе јавне хигијене набављена је нова машина чистилица. Куповина је финансирана из средстава дугорочног инвестиционог кредита у износу од 16.937.500,00 динара без ПДВ-а.

Обновљена заштитна ограда на надвожњаку у Сушици

Планирани радови на поправци и фарбању заштитне ограде у улици Милентија Поповића су завршени.

Резултати анализа животних намирница

Методом случајног узорка, Институт за јавно здравље Крагујевац, обавио је анализу хемијске исправности сезонског воћа и поврћа.

Наставља се акција замене контејнера

Акција замене дотрајалих и оштећених контејнера започета у априлу ове године успешно се наставља. Двадесет нових металних контејнера постављено је на Тргу Војводе Радомира Путника, у улици Николе Пашића, Милоја Павловића и  на Цветном тргу.

Пролећни радови на уређењу града

И поред кише и знатно ниже температуре за ово доба године, неометано се ради на уређењу зелених површина у граду како је предвиђено планом и програмом.

Припрема за асфалтирање паркинга у улици Владимира Роловића

У насељу Аеродром започело се са радовима на припреми површина за асфалтирање у улици Владимира Роловића.

Нова механизација за путну инфраструктуру и одржавање јавних и зелених површина

ЈКП Шумадија је набавком нове механизације побољшало услове рада и у Сектору нискоградње и Сектору зеленила.

Преузимање и откуп електричног и електронског отпада

ЈКП Шумадија Крагујевац, од данас први пут након укидања ванредног стања, наставља организовано преузимање и откуп електричног и електронског отпада од физичких и правних лица.

Набавка возила и механизације

Као  што је најављено, ЈКП Шумадија Крагујевац наставило је обнову механизације и возила.

Уређење Еко парка у насељу Илина вода

Користећи повољне временске услове, а у оквиру плана  редовног пролећног уређења града Крагујевца, Сектор зеленила је интензивирао радове на уређењу  Еко парка  у насељу Илина вода.

Набавка нових возила и механизације

Јавно комунално предузеће Шумадија Крагујевац, наставило је са обновом механизације и возила из средстава дугорочног инвестиционог кредита.

Јавни превоз путника у Крагујевцу за све грађане од недеље 10. маја

Уколико у суботу 9. маја, на територији града Крагујевца не буде новозаражених корона вирусом,  јавни градски и приградски превоз путника, већ од недеље 10. маја биће омогућен за све грађане. Одлука је донета у складу са препорукама Института за јавно здравље Крагујевац односно епидемиолошком ситуацијом, што практично значи да мере могу даље да се релаксирају уколико у периоду од 14 дана нема нових регистрованих случајева корона вируса.

Шарена пијаца у Крагујевцу поново ради

Од данас после месец и по дана паузе Шарена пијаца поново наставља са радом.

Обавештење за кориснике услуга паркинга

Корисници паркиралишта у Крагујевцу од данас 08.05.2020. године могу поново извршити уплату станарских и претплатничких карата, као и уложити рекламације. 

Обавештење ЈКП Шумадија Крагујевац

Народна скупштине Републике Србије 06. маја 2020. године укинула је ванредно стање на територији Републике Србије које је уведено 15. марта 2020. године због епидемије изазване корона вирусом.

Пијаца у Ердоглији богатија за нове производе из шумадијског краја

Млечни павиљон са зелене пијаце „Центар“ која је привремено затворена због реконструкције пресељен је на пијацу „Ердоглија“, чиме је омогућено продавцима да и даље несметано врше продају сира, кајмака и других млечних производа из шумадијског краја.

Примена дезинфекционих мера у возилима јавног превоза

У оквиру ублажавања мера донетих у циљу спречавања ширења вируса корона, од данас 4. маја 2020. године почео је са радом јавни градски и приградски превоз путника на територији града Крагујевца.

Обавештење Сектора јавног транспорта путника

Рад јавног градског и приградског превоза путника на територији града Крагујевца почиње 04. маја 2020. године и организоваће се фазно у складу са препорукама Института за јавно здравље Крагујевац.

Радно време током првомајских празника

ЈКП Шумадија Крагујевац обавештава суграђане да су према Закону о државним и верским празницима у Републици Србији нерадни дани 01. и 02. мај 2020. године.

Градски превоз од понедељка 04. маја 2020. године

У складу са мерама које је донела Влада Републике Србије од 04. маја 2020.године почиње са радом градски превоз на територији града Крагујевца.

Предузете све мере заштите на крагујевачким пијацама

Од 21. априла 2020. године одлуком Владе Републике Србије почеле су са радом пијаце на отвореном и затвореном.

Обавештење

JKП Шумадија Крагујевац обавештава кориснике наших услуга да до отварања продајног места у ТПЦ Раднички, куповину станарских и претплатних карата могу извршити уплатом на текући рачун 170-30009974000-36 код UniCredit банке уз обавезно навођење у позиву на број регистрације возила.

Обавештење о почетку рада локала на пијаци "Аеродром"

Одлуком Владе Републике Србије о додатном попуштању мера донетих у циљу превенције ширења корона вируса, у складу са епидемиолошком ситуацијом од  27. априла дозвољен је рад пијаца у затвореном простору.

Наплата паркирања од 27. априла 2020. године

ЈКП Шумадија Крагујевац обавештава суграђане да ће од понедељка 27. априла 2020. године почети са наплатом паркирања и контролом наплате паркинга на општим и посебним паркиралиштима на територији града Крагујевца.

Почетак реконструкције зелене пијаце "Центар"

Почетак реконструкције најстарије пијаце на територији града Крагујевца, зелене пијаце „Центар“ очекује се наредних дана, па пијаца неће бити отворена до завршетка радова.

Дан планете Земље

Дан планете Земље обележава се 22.априла у више од 150 земаља широм света.

Пијаце почињу са радом

У складу са донетим одлукама Владе Републике Србије у вези са ублажавањем одређених мера за спречавање ширења корона вируса, ЈКП Шумадија Крагујевац обавештава кориснике наших услуга да се од уторка 21. априла 2020. године отварају пијаце, на отвореном и затвореном, и то:

Достава рачуна ЈСП Крагујевац електронским путем

ЈСП Крагујевац обавештава суграђане да је покренуло нову услугу – достава рачуна електронским путем.

Радно време ЈКП Шумадија Крагујевац за време васкршњих празникa

Према Закону о државним и другим празницима  у Републици Србији („Сл.гласник РС“, бр.43/01, 101/07 и 92/11) нерадни дани за време васкршњих празника су:

Замена дотрајалих и оштећених контејнера

ЈКП Шумадија Крагујевац започело је са заменом дотрајалих и оштећених контејнера.

Кошење у КЦ Крагујевац

Екипе ЈКП Шумадија Крагујевац данас су вршили кошење, чишћење и одржавање зелених површина у кругу Клиничког центра.

Измене у раду Сектора гробља

У складу са донетим мерама Владе Републике Србије о ограничењу кретања за време ванредног стања током викенда, ЈКП Шумадија Крагујевац обавештава кориснике својих услуга да ће Сектор гробља радити према следећем:

Поклон за запослене у ЈКП Шумадија Крагујевац

Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља данас је ЈКП Шумадија Крагујевац испоручила око 500 кг производа намењених јачању имунитета, а који ће бити подељени запосленима у нашем предузећу који у овим ванредним околностима свакодневно раде и омогућавају да град функционише у изузетно отежаним условима.

Акција добровољног давања крви

Данас су се у просторијама хотела „Зеленгора“ хуманитарној акцији добровољног давања крви придружили и запослени ЈКП Шумадија Крагујевац.

Нисмо вас заборавили – Останите код куће

ЈКП Шумадија Крагујевац је у жељи да помогне нашим бившим колегама који су у пензији и породицама преминулих радника покренуло акцију „Нисмо вас заборавили – Останите код куће“.

Достава пијачних производа на кућну адресу

ЈКП Шумадија Крагујевац донело је одлуку да за време трајања ванредног стања услед епидемије проузроковане вирусом корона споји наше суграђане са пијачним продавцима који ће им своје производе достављати на кућну адресу.

Шта је натријум хипохлорит и како се користи?

Натријум хипохлорит је једињење које се користи за пречишћавање вода, чишћење површина, избељивање и неутралисање мириса.

Обуставља се наплата паркирања до даљег

На основу Препоруке Градоначелника града Крагујевца о организовању процеса рада у јавним предузећима, установама, јавним службама, Градској управи и стручним службама града Крагујевца за време трајања ванредног стања у Републици Србији, ЈКП Шумадија Крагујевац донело је Одлуку да се од данас, 1. априла 2020. године наплата паркирања и контрола наплате паркинга на општим и посебним паркиралиштима на територији града Крагујевца обуставља до даљег.

Средство за дезинфекцију затворених простора доступно грађанима града Крагујевца

Контејнери са раствором натријум хипохлорита за дезинфекцију затворених простора постављени су на више локација у граду и биће редовно допуњавани и доступни како за  управнике стамбених јединица, тако и за све грађане.

Због корона вируса затварају се све пијаце на територији града

Влада Републике Србије је на данашњој седници донела најновије мере за спречавање ширења вируса COVID-19, међу којима је и Одлука да се све пијаце, на отвореном и затвореном простору затворе до даљег.

Причу о првој еколошкој надземној вишеетажној гаражи у Крагујевцу поделио је портал eKapija

Радови на изградњи прве надземне вишеетажне блоковске гараже у Крагујевцу започели су полагањем камена темељца 29. октобра 2019. године. Предвиђени рок за завршетак радова је 31. август 2020. године, а како су нам рекли у ЈКП Шумадија Крагујевац, радови се изводе се у складу са планираном динамиком и временским условима. 

Појачана дезинфекција улица

ЈКП Шумадија Крагујевац наставља са спровођењем неопходних превентивних мера на дезинфекцији улица, а у циљу превенције ширења и спречавања инфекције вируса COVID – 19.

Улице и тротоари у граду проходни

У Крагујевцу од синоћ непрекидно пада снег, па екипе зимске службе ЈКП Шумадија Крагујевац од раног јутра раде на рашчишћавању како приоритетних саобраћајница у граду, тако и путева на сеоском подручју.

Оперативни центар 0800 112 113 пуштен у рад

Захваљујући Телекому град Крагујевац је покренуо још један кориснички сервис –  јединствен кол центар на броју 0800 112 113.

Обавештење за куповину станарских карата

Од 23.3.2020. године наши суграђани куповину станарских карата могу извршити уплатом на текући рачун 170-30009974000-36 код UniCredit банке уз обавезно навођење у позиву на број регистрације возила.

Радно време благајни за време ванредног стања

Због проглашене пандемије вируса и ванредног стања у нашој земљи, Јавно стамбено предузеће „Крагујевац" Крагујевац Вас обавештава да ће радно време благајни „Центар", „Аеродром", „Станово" и „Колонија" бити кориговано и примати уплате грађана у периоду од 10:00 до 14:00 часова. 

Обавештење

У складу са Одлукама Владе Републике Србије у вези са спречавањем ширења вируса COVID – 19, ЈКП Шумадија Крагујевац је у циљу превенције и спречавања инфекције вируса како запослених, тако и корисника наших услуга спровело неопходне мере заштите, па Сектори и Службе у оквиру предузећа послују према следећем:

Примена санитарних и хигијенских мера у ЈКП Шумадија Крагујевац

ЈКП Шумадија Крагујевац од увођења ванредног стања спроди све препоручене хигијенске и санитарне мере самозаштите и превенције које треба да спрече ширење корона вируса. Свакодневно се врши дезинфекција и проветравање како објеката тако и возила.

Интензивирани радови на дезинфекцији градских саобраћајница

ЈКП Шумадија Крагујевац ће у наредном периоду у ноћним сатима вршити дезинфекцију градских улица на основу нових мера превентиве.:

Одлука о затварању Шарене пијаце

У складу са мерама Владе Републике Србије и препорукама Кризног штаба града Крагујевца, ЈКП Шумадија Крагујевац је донела одлуку о затварању Шарене пијаце од 20.03.2020. године до даљег у циљу заштите суграђана и спречавању ширења вируса.

Обавештење

На основу Одлуке о спровођењу мера на заштити становништва од ширења епидемије СОVID – 19 на територији града Крагујевца, бр.020-82/2020-II, од 18. марта 2020. године, ЈКП Шумадија Крагујевац је спровела следеће мере обезбеђивања и заштите живота становништва и запослених:

Обавештење о измени радног времена за продају паркинг и станарских карата

У складу са Одлуком о скраћењу радног времена у ТПЦ Раднички и сугестијама Владе Републике Србије у оквиру уведеног ванредног стања, обавештавамо наше суграђане да ће се продаја паркинг и станарских карата од 18. марта 2020. године вршити сваког радног дана у времену од 10 до 17 часова.

Редовно одржавање града у ванредним околностима

ЈКП Шумадија Крагујевац у склопу редовног одржавања града несмањеним капацитетима води рачуна о комуналној хигијени јавних површина, изношењу и депоновању отпада, чишћењу пијаца, јавних површина, као и возила у јавном превозу путника.

Лакше за пешаке у Корићанима

У току је асфалтирање тротоара у улици Ивана Гошњака у МЗ Корићани.

Прва седница Кризног штаба града Крагујевца

Кризни штаб града Крагујевца који је јуче формирало Градско веће, у вечерњим часовима одржао је своју прву седницу на којој се разговарало о многим темама у циљу доношења препорука и савета за понашање током ванредне ситуације.

Министарство здравља увело додатне телефоне епидемиолошких служби за информације о Covid-19

У циљу омогућавања брже и ефикасније комуникације грађана са надлежним епидемиолошким службама, Министарство здравља увело је додатне бројеве телефона за све информације о COVID-19.

Град Крагујевац формирао Кризни штаб

Град Крагујевац формирао је Кризни штаб који ће као саветодавно тело Градском већу давати препоруке за доношење одлука и понашања током ванредног стања, рекао је градоначелник Крагујевца Радомир Николић у Јутарњем програму ТВ Прве.

Мере на основу Oдлуке о увођењу ванредног стања у Србији

Председник Републике Србије Александар Вучић, председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић донели су данас, у складу са Уставом, Одлуку о увођењу ванредног стања.

Превенција ширења и спречавања инфекције

ЈКП Шумадија Крагујевац је у циљу превенције ширења и спречавања инфекције вируса како запослених, тако и корисника наших услуга спровело неопходне мере заштите од корона вируса – COVID 19.

Обавештење Сектора јавног транспорта путника

Због предузетих мера Владе Републике Србије да се обустави рад  школа, вртића и факултета, обавештавају се корисници јавног превоза да ће од понедељка 16.03.2020.год. возила у приградском превозу саобраћати према регистрованом реду вожње за ђачки распуст

Обавештење

ЈКП Шумадија Крагујевац обавештава кориснике услуга да се у циљу спречавања преношења инфекције на територији града Крагујевца, до даљег обуставља продаја карата код возача у возилима јавног транспорта путника

Појачане превентивне мере у возилима јавног транспорта путника

Због повећаног броја заражених од корона вируса у Србији, а у циљу превентивне заштите путника у јавном превозу на територији града Крагујевца, ЈКП Шумадија Крагујевац обавештава кориснике услуга да је одржавањe хигијене у возилима јавног транспорта путника подигнуто на највиши ниво.

Лепо време интезивирало радове на уређењу града

Пуним капацитетом на више локација у граду изводе се планирани радови на уређењу зелених површина.

Реализација планираних радова на изградњи путне инфраструктуре

Након асфалтирања улица Радивоја Марковића и Синише Станковића у МЗ Грошница, механизација ЈКП Шумадија Крагујевац је наставила са радовима и у МЗ Велико поље.

Успешно реализована акција „Планета нас моли – Рециклирај, отпад ме боли!“

Као еколошки свесна и одговорна компанија, ЈКП Шумадија Крагујевац тежи ширењу свести о важности примарне селекције и рециклаже амбалажног отпада.

Обележен Интернационални дан бесплатног јавног превоза

Крагујевац се и ове године придружио обележавању Интернационалног дана бесплатног јавног превоза који је установљен сваке прве суботе у марту месецу.

Интернационални дан бесплатног јавног превоза

Поводом Интернационалног дана бесплатног јавног превоза у суботу 7. марта 2020. године градски и приградски превоз у Крагујевцу биће бесплатан за све суграђане. 

Асфалтирање улица у МЗ Грошница

Радови на уређењу и реконтрукцији локалне саобраћајне инфраструктуре у Крагујевцу се настављају.

Обнова трим стазе у Крагујевцу

Трим стаза у Шумарицама коју користи велики број рекреативаца и спортиста освежена је новим слојем малча.

Обавештење Сектора јавног транспорта путника

Због завршетка радова у Устаничкој улици, линија 24 Ћава-Кошутњак брдо враћена је на своју трасу и саобраћа према регистрованом реду вожње.

Анализа млечних производа на пијацама Центар и Ердоглија

Институт за јавно здравље Крагујевац 21. фебруара 2020. године обавио је контролу микробиолошке исправности млечних производа на пијацама Центар и Ердоглија. 

Асфалтирање улица у МЗ Петровац

Повољни временски услови омогућили су извођење завршних радова на асфалтирању улица Петра Добровића и Пере Добриновића у МЗ Петровац.

logo

Основна делатност ЈКП Шумадија Крагујевац је обављање комуналних делатности у складу са Законом о комуналним делатностима, Законом о управљању отпадом и Статутом предузећа.

© 2020 ЈКП Шумадија Крагујевац. Сва права задржана. Сајт израдио ANDROS.rs

Апликација КГ КОМ СЕРВИС

Скините апликацију кликом на следећи линк:

Image

Контактирајте нас

Индустријска 12

34000 Крагујевац

Мејл адреса:

Besplatan poziv

0800350034

Мени