Вести

Радови на паркиралишту у ул. Кнеза Милоша (иза "Срца")

Због обимности радова које изводи ЕПС Дистрибуција Крагујевац на измештању трафо станице на посебном паркиралишту у улици Кнеза Милоша (иза „Срца“) и безбедности самих корисника,

Редовно чишћење и одржавање димњака у Крагујевцу

Служба димничара ЈКП Шумадија Крагујевац врши послове редовног чишћења, прегледа и контроле димњака, димоводних канала и котлова, спаљивање чађи и одгушавање димњака,

Анализе Института за јавно здравље Крагујевац - септембар 2019.

Према годишњем плану анализа за месец септембар Институт за јавно здравље Крагујевац 21. септембра 2019. године обавио је анализу узорака свежег поврћа и грожђа на Кванташкој пијаци

Продужени радови на паркиралишту у ул. Кнеза Милоша (иза "Срца")

ЈКП Шумадија Крагујевац обавештава кориснике наших услуга да ће посебно паркиралиште у улици Кнеза Милоша (иза „Срца")

ЈКП Шумадија Крагујевац - Сектор паркинга обавештава кориснике наших услуга

ЈКП Шумадија Крагујевац обавештава кориснике наших услуга да ће паркиралиште у улици Кнеза Милоша (иза „Срца“) због измештања трафо станице бити затворено  у периоду од

Акцијом у Великом парку обележен светски дан чишћења у Крагујевцу

Великом акцијом чишћења отпада у Великом парку у суботу 21. септембра обележен је Светски дан чишћења у Крагујевцу.

Теренске екипе Службе изградње и одржавања путева и улица изводе радове

Теренске екипе Службе изградње и одржавања путева и улица изводе радове на асфалтирању улице Ужичке републике у насељу Теферич,

ЈКП Шумадија Крагујевац врши уклањање дивљих депонија

По налогу комуналне инспекције ЈКП Шумадија Крагујевац врши уклањање дивљих депонија са територије градских и приградских насеља.

Сузбијање и уништавање амброзије

Сектор зеленила ЈКП Шумадија Крагујевац спроводи мере на сузбијању и уништавању амброзије на јавним површинама у граду.

У зонама образовних установа обележавање и поправка сигнализације

Пред почетак нове школске године Службa сигнализације извршилa je на територији града Крагујевца у зонама образовних установа обележавање и поправку хоризонталне и вертикалне сигнализације.

Школски базар

Поводом почетка нове школске године ЈКП Шумадија Крагујевац у сарадњи са закупцима на простору Шарене пијаце организује „Школски базар“.

Набављен нов булдожер за рад на депонији

Возни парк ЈКП Шумадија Крагујевац богатији је за још једно возило.

Прикупљање, превоз и збрињавање напуштених паса

„На територији града Крагујевца Служба зоохигијене ЈКП Шумадија Крагујевац врши прикупљање, превоз и збрињавање напуштених паса, преузима псе од познатих власника по позиву, обавља нешкодљиво уклањање и транспорт лешева животиња са јавних површина.

Фарбање и замена штафни на парковским клупама

У оквиру редовног програма одржавања парковске галантерије у протеклом периоду радници Сектора зеленила вршили су фарбање и замену поломљених и дотрајалих гредица-штафни на око 520 парковских клупа и столова.

Планирани радови су обављeни у Великом и Пиварском парку, парку Илина вода, Спомен парку „Крагујевачки октобар“, у насељу Мала вага, код железничке и аутобуске станице, гимназије, позоришта, Тргу војводе Радомира Путника...

У наредном периоду планира се замена у МЗ Ердоглија, МЗ Станово и МЗ Сушица….

Акција уклањања кабастог отпада

У циљу брзог и ефикаснијег уклањања кабастог отпада, ЈКП Шумадија Крагујевац организује бесплатну акцију уклањања кабастог отпада сваке прве и треће суботе у месецу (намештај, столарија, санитарије..).

Грађани могу да пријаве одношење кабастог отпада корисничком центру ЈКП Шумадија Крагујевац на телефоне 034/501-180; 034/501-181; 060/2341050, бесплатним позивом на број телефона 0800/350034 или путем e-maila: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Анализа исправности намирница на пијаци Центар

Према годишњем плану анализа за месец јул Институт за јавно здравље Крагујевац 13.јула 2019.године на пијаци Центар обавио је анализу млечних производа ради провере микробиолошке исправности и анализу узорака воћа ради утврђивања присуства пестицида и тешких метала у њима.

Завршени радови на реконструкцији пијаце „Бубањ“

Јавно комунално предузеће Шумадија Крагујевац завршило је радове на реконструкцији пијаце „Бубањ“ у улици Светозара Марковића чиме је пијаца заблистала пуним сјајем и добила нов модернији изглед.

Набавка нове механизације

Настављајући са модернизацијом возног парка Јавно комунално предузеће Шумадија Крагујевац је набавило још два нова возила.

Потписан споразум о сарадњи ЈКП Шумадија Крагујевац и Економског факултета Универзитета у Крагујевцу

ЈКП Шумадија Крагујевац данас је са Економским факултетом Универзитета у Крагујевцу потписало Споразум о сарадњи.

У току је постављање нових тезги на пијаци Бубањ

У оквиру реконструкције пијаце Бубањ у улици Светозара Марковића завршени су радови на уређењу платоа пијаце.

Санирање последица обилних падавина

Надлежне  службе ЈКП Шумадија Крагујевац  свакодневно изводе радoвe на санацији последица обилних падавина.

ЈКП Шумадија Крагујевац почиње са радовима на замени тезги на пијаци Бубањ

ЈКП Шумадија Крагујевац почиње са радовима на замени тезги на пијаци Бубањ у улици Светозара Марковића. Радовима ће бити обухваћено рушење и поправка постојећег асфалтног застора на површини пијаце.

Сектор нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац изводи радове на санацији

Сектор нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац изводи радове на санацији ударних рупа по граду, као и враћање улица у првобитно стање после обилних падавина.

Специјални контејнер "Оригами" за сакупљање стаклене амбалаже

Јавно комунално предузеће Шумадија Крагујевац је током марта спровело акцију постављања 140 пластичних контејнера за раздвајање секундарних сировина на 60 локација на територији града Крагујевца које је добило на коришћење од компаније „Секопак“, водећег оператера за управљање амбалажним отпадом.

Анализа пољопривредних производа на кванташкој пијаци

Према годишњем плану анализа за месец мај, ЈКП Шумадија Крагујевац је у сарадњи са Институтом за јавно здравље Крагујевац 24.маја

Паркиралиште "Трг светог Ђорђа" код РК "Београд" почиње са радом од понедељка 10. јуна 2019. год.

ЈКП Шумадија Крагујевац обавештава кориснике наших услуга да ће посебно паркиралиште "Трг светог Ђорђа" код РК "Београд" почети са радом од понедељка 10.јуна 2019.године.

ЈКП Шумадија Крагујевас санира последице поплава

        Служба изградње и одржавања путева и улица ЈКП Шумадија Крагујевац максимално је ангажована на терену и свакодневно ради на санирању и отклањању последица које су настале после обилних падавина на територији града Крагујевца.

„Кomdel Expo 2019“ на Шумадија сајму

У Крагујевцу је данас отворен 15-ти Међународни сајам комуналне опреме „Кomdel Expo 2019“ на Шумадија сајму у партнерској организацији ЈКП Шумадија Крагујевац, Пословног удружења комуналних предузећа Србије „Комдел“, Привредне коморе Србије и Шумадија сајма, а под покровитељством града Крагујевца.

XV МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ КОМУНАЛНЕ ОПРЕМЕ

Пословно удружење комуналних предузећа Србије КОМДЕЛ, ЈКП Шумадија Крагујевац и Шумадија сајам Крагујевац позивају Вас на свечаност отварања XV Међународног сајма комуналне опреме "KOMDEL EXPO 2019",

Акција поводом Светског дана без дуванског дима

ЈКП Шумадија Крагујевац и ове године подржава акцију поводом дана без дуванског дима, 31.05.2019. године у тржници на аеродрому у периоду од 9 до 11 часова.

Обавештење - Реконструкција посебног паркиралишта „Трг светог Ђорђа“

        Обавештавамо грађане, кориснике услуга ЈКП Шумадија Крагујевац да ће радови на реконструкцији посебног паркиралишта „Трг светог Ђорђа“ - код РК „Београд“ који су започети 17.априла 2019.год. бити завршени до 3.јуна 2019.године.

У суботу 18. маја 2019. од 6-22 ч биће затворен део саобраћајнице Трг Радомира Путника од улице Срете Младеновића до паркинга код зграде Суда

      ЈКП Шумадија Крагујевац обавештава грађане да ће у суботу 18. маја 2019. године у времену од 6 до 22 часа бити затворен део саобраћајнице Трг Војводе Радомира Путника

Редовно уређење града

       ЈКП Шумадија Крагујевац је у оквиру редовног уређења града током протекле недеље изводило радове на обележавању хоризонталне сигнализације на више локација у граду,а наставило се и са радовима на реконструкцији паркиралишта код РК „Београд“.

Обавештење: радови на реконструкцији посебног паркиралишта „Трг светог Ђорђа“ продужени до 24. маја 2019. године.

       ЈКП Шумадија Крагујевац обавештава суграђане да ће због неповољних временских услова и реорганизације саобраћајних токова унутар самог паркиралишта,

Награда „Капетан Миша Анастасијевић“ за ЈКП Шумадија Крагујевац

       ЈКП Шумадија Крагујевац добитник је признања „Капетан Миша Анастасијевић“ за пословност и квалитет услуга са подручја Шумадијског и  Поморавског округа у оквиру пројекта „Пут ка врху“.

Ђурђевдански карневал - дефиле централним градским улицама

       Поводом обележавања Дана града Крагујевца, ЈКП Шумадија Крагујевац је учествовало на Ђурђевданском карневалу у дефилеу централним градским улицама.

Забрањено паркирање у следећим улицама због обележавања Дана Града

       Обавештавамо грађане да ће због обележавања Дана Града Крагујевца, у понедељак 06.05.2019.год. од 06:00 часова бити забрањено паркирање у следећим улицама:

Обавештење о нерадним данима за време васкршњих и првомајских празника

       ЈКП Шумадија обавештава кориснике својих услуга да су према Закону о државним и другим празницима у Републици Србији („Сл.гласник РС“, бр.43/01, 101/07 и 92/11) нерадни дани:

Завршени радови на обнављању асфалта на Бозман гробљу

      Сектор гробља ЈКП Шумадија Крагујевац завршило је радове на обнављању асфалта на паркингу и прилазним стазама главне капије и управне зграде на Бозман гробљу.

Редовно одржавање и обнова асфалта на паркингу и тротоару на Бозман гробљу

      На гробљу Бозман, сектор гробаља ЈКП Шумадија Крагујевац обнавља асфалт на паркингу и стазама и врши редовно одржавање гробних места.

Дан планете Земље

           Широм света се 22.април Међународни дан планете Земље обележава низом манифестација са циљем повећања свести људи о угрожености животне средине.

Анализе Института за јавно здравље Крагујевац

         ЈКП Шумадија Крагујевац обавештава суграђане да је у сарадњи са Институтом за јавно здравље Крагујевац 13.априла 2019.год.

Свакодневне активности сектора чистоће ЈКП Шумадије Крагујевац

     Свакодневне активности сектора чистоће ЈКП Шумадије Крагујевац се одвијају по плану и програму предузећа.

Дан планете Земље 22. април 2019.

     ЈКП Шумадија Крагујевац у сарадњи са Скупштином града и Институтом за јавно здравље, 22. априла 2019. године у 12 сати обележиће Дан планете Земље еколошком акцијом озелењавања јавне површине.

Реконструкција паркиралишта “Трг Светог Ђорђа”

     Започети су радови на реконструкцији паркиралишта “Трг Светог Ђорђа” (код суда).

Обележавање пешачких прелаза у зонама образовних установа

     Сектор нискоградње, служба сигнализацијe ЈКП Шумадија Крагујевац изводи радове на обележавању пешачких прелаза у зонама образовних установа.

Радови на кошењу и орезивању дрвећа и шибља

           "У склопу пролећног уређења града, Сектор зеленила ЈКП Шумадија Крагујевац  изводи радове на кошењу и орезивању дрвећа и шибља на више локација у граду."

Обавештење - Паркиралиште „Трг Светог Ђорђа“ - код РК „Београд“

            Обавештавамо грађане, кориснике услуга ЈКП Шумадија Крагујевац, да Паркиралиште „Трг Светог Ђорђа“ - код РК „Београд“ неће радити у периоду од 17.04 до 10.05.2019. године због реконструкције.

Презентација постројења за трансформацију отпада у електричну енергију

            Представник италијанске фирме Globalmach Industries LTD, Леонардо Бигони је у просторијама ЈКП Шумадија Крагујевац одржао презентацију о постројењу за трансформацију отпада у електричну енергију.

Обавештење - паркиралиште "Застава"

          Градско веће на седници одржаној 5. априла 2019 године дало је сагласност на одлуку Надзорног одбора ЈКП Шумадија Крагујевац о измени цена на посебном паркиралишту "Застава" (Трг Тополиваца - иза старе Заставине управне зграде) које ће се примењивати од 15. априла.

Апел суграђанима

        ЈКП Шумадија Крагујевац је у циљу очувања животне средине и примарне селекције отпада на 60 локација у граду поставило контејнере за раздвајање комуналног и амбалажног отпада,

Кабасти отпад

         У циљу брзог и ефикасног уклањања кабастог отпада, ЈКП Шумадија Крагујевац је одлучила да бесплатно организује акције одношења ове врсте отпада сваке прве и треће суботе у месецу.

Обавештење

"Обавештавамо грађане, кориснике услуга ЈКП Шумадија Крагујевац, да ће се продаја паркинг и станарских карата, као и примање рекламација вршити радним данима у периоду од 07 до 18 сати у просторијама ЈКП Шумадија Крагујевац, Индустријска бр.12."

Саопштење за јавност ЈКП Шумадија Крагујевац

            Jавно комунално предузеће Шумадија Крагујевац поставило је 140 пластичних контејнера за раздвајање секундарних сировина на 60 локација на територији града Крагујевца.

Позив за тендер - ЕБРД

Позив за тендер - Једна фаза

 Наведени клијент намерава да искористи део прихода од зајма, или Гранта којим управља, Европска банка за обнову и развој ('Банка') за горе поменути пројекат. Додатни детаљи о финансирању су следећи:

Нова механизација

ЈКП Шумадија Крагујевац обновила је возни парк куповином нових радних машина.

Нова цистерна

ЈКП “Шумадија Крагујевац“ за потребе службе јавне хигијене и прања улица набавило је нову цистерну,

Акција уклањања отпада

У складу са Одлуком о одржавању чистоће, ЈКП Шумадија Крагујевац ораганизује

Репрограм и суботом

Због великог интересовања грађана за склапање Споразума о репрограму ЈСП Крагујевац ће увести и радну суботу за време трајања репрограма од 01.08 до 30.09. 2018. године.

Репрограм свих дуговања на 120 месечних рата

На основу препоруке Скупштине града Крагујевца, а према одлуци комуналних предузећа која учествују у систему обједињене наплате (СОН),

Сајам је враћен у срце Србије

Међународни сајам комуналне опреме 14 по реду КОМДЕЛ Еxпо у партнерској организацији Шумадија сајма, ЈКП Шумадија Крагујевац, Пословног удружења комуналних предузећа Србије

Скупљај амбалажу и носи на рециклазу

Дана 15.06.2018.године у Позоришту за децу, одиграна је представа “Сакупљај своју амбалажу и носи на рециклажу”. Представу је организовало Јавно комунално предузеће Шумадија Крагујевацу

logo

Основна делатност ЈКП Шумадија Крагујевац је обављање комуналних делатности у складу са Законом о комуналним делатностима, Законом о управљању отпадом и Статутом предузећа.

© 2019 ЈКП Шумадија Крагујевац. Сва права задржана. Сајт израдио ANDROS.rs

Контактирајте нас

Индустријска 12

34000 Крагујевац

Мејл адреса:

Besplatan poziv

0800350034

Мени