Вести

Асфалтиран локални пут у селу Котража

Сектор нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац изводи завршне радове на асфалтирању локалног пута у селу Котража.

Радове на асфалтирању обишли су Др Снежана Живановић Катић, члан Градског већа за равномерни и одрживи развој села и града и Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт са сарадницима.

Настављамо са побољшањем услова за живот и рад људи на селу а за то је најбитнија путна инфраструктура. Контража је једно од најмањих села на територији града Крагујевца које припада општини Страгари. Без обзира да ли је село мало или велико, трудимо се да свакоме изађемо у сусрет и да створимо боље услове да би задржали људе да остану и да живе овде, тако да је сваки метар асфалта на селу итекако битан и значајан. Радове настављамо и у наредном периоду по приоритетима које одреде Савети месних заједница и у складу са финансијским могућностима, изјавила је Др Снежана Живановић Катић.

Ово асфалтирање је изузетно важно за мештане у овом делу Крагујевца. У овом делу Котраже има преко 40 домаћинстава која су очекивала овај асфалт још од 80-тих година прошлог века и напокон је стигао. Овде имамо доста деце која иду у школу и која се овде играју. Наставићемо да улажемо у путну инфраструктуру, наставићемо да улажемо у срећније детињство наше деце и у нормалан живот наших суграђана на селу, рекао је Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт.

Претходних недељу дана радили смо на припреми локалног пута у Котражи, укупне дужине око 495 метара. Радови су обухватили ископ ободних канала, насипање новог тампонског слоја камена, ваљање подлоге и данас уграђујемо око 240 тона асфалтне масе, казао је Марко Радисављевић, руководилац Сектора нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац.

За мештане села Котража које има 150 домаћинстава овај пут је од изузетно великог значаја.

Вредност радова на овој деоници износи око 5 милиона динара.