Вести

Реконструисан спортски терен у МЗ Страгари

Екипе Сектора нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац изводе завршне радове на реконструкцији игралишта за мале спортове у МЗ Страгари.

Радове је данас обишао Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт са сарадницима.

Ово је спортски терен који се налази у центру МЗ Страгари и који деценијама није обновљен. Сада ће бити у потпуности сређен и површина од око 1200 м2 биће пресвучена новим асфалтом. ЈКП Шумадија као партнер града Крагујевца посао ће урадити одлично и овај асфалт ће трајати следећих неколико деценија. У наредном периоду средићемо и кошаркашке конструкције како би деца ускоро могла да имају приступ спортском терену због чега је све ово и рађено, изјавио је Предраг Стевовић.

Игралиште на коме радимо било је у јако лошем стању. Од Градске управе за комуналне и инспекцијске послове добили смо налог да ову површину реконструишемо. Исфрезовали смо постојећи асфалт и оставили га ради побољшања подлоге, преко је додат нов тампонски део, извршена је нивелација терена и данас се поставља завршни слој асфалта дебљине 5 центиметара, рекао је Марко Радисављевић, руководилац Сектора нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац.

У спортско игралиште биће уграђено 170 тона асфалтне масе.

Инвестициона вредност радова је око 3,5 милиона динара.