Вести

Обележен Европски дан паркова

ЈКП Шумадија Крагујевац је и ове године, као друштвено одговорно предузеће обележило Европски дан паркова у насељу Аеродром.

Европски дан паркова се обележава сваког 24. маја како би се промовисале зелене оазе које имају велику улогу у очувању и оплемењивању зелених површина у градовима, јер паркови пружају бројне бенефите не само за локалну заједницу, већ и за друштво у целини.

Поред тога што зелене површине и здрави дрвореди представљају плућа града, њиховим редовним одржавањем и формирањем нових постиже се и стварање пријатног амбијента јавних простора у којима грађани проводе своје слободно време.

Боравак у природи неопходан је човеку због обнављање његове физичке и менталне енергије, а због сталног повећања површина урбаних средина од велике је важности створити нове површине које ће омогућити грађанима пријатнији боравак у природи.

Тим поводом, на зеленој површини у улици Града Караре у насељу Аеродром ЈКП Шумадија Крагујевац офарбало је парковски мобилијар, а акцији се придружило и ТП “Морава” које је донирало саднице липе чиме је овај простор додатно уређен и оплемењен.