Вести

Несвакидашњи догађај у центру код „крста“ - повређен радник ЈКП Шумадија Крагујевац

Поред служби општих и посебних паркиралишта у надлежности Сектора паркинга ЈКП Шумадија Крагујевац је и Служба одношења и блокирања непрописно паркираних возила која ометају пешачки и колски саобраћај и оптерећују јавне површине.

Уклањање моторних возила обавља се у случајевима када је возило паркирано супротно одредбама Закона о безбедности саобраћаја на путевима или Одлуке о комуналном реду, односно на местима на којима представљају опасност или сметњу за одвијање саобраћаја, кретање пешака или угрожавање имовине.
 
У понедељак, 22. јануара, догодио се несвакидашњи инцидент. Дејан Милошевић возач возила „паук“ ЈКП Шумадија Крагујевац повређен је током обављања својих редовних активности. Радећи у првој смени са колегом Божидаром Мијаиловићем, при покушају санкционисања непрописно паркираног возила код „Крста“, возач аутомобила физички и вербално је насрнуо, прво на Божидара, а затим и на Милошевића, тако што је аутом прешао преко његове леве ноге и ударио га је ретровизором у пределу бубрега. На срећу, сукоб се даље није наставио. Након инцидента, повређени радник Дејан Милошевић обратио се лекару и поседује уредну медицинску документацију. У изјави за медије, поред тога што је описао догађај, Милошевић је апеловао на суграђане да имају мало више толеранције за возаче који раде у систему ЈКП Шумадија Крагујевац.

Руководилац Службе одношења и непрописно паркираних возила Горан Веселиновић осудио је понашање бахатих возача и захвалио се колегама на одговорности при обављању својих дужности.

Веселиновић је изјавио  да зелене површине и тротоари  нису места на којима возила треба да се паркирају, већ да за то постоји адекватан број паркинг места на отвореним и затвореним паркиралиштима, као и у паркинг гаражи где могу да безбедно паркирају своје аутомобиле како би спречили ситуације које су врло често на ивици инцидента.