Вести

Наставља се отклањање последица поплава у крагујевачким насељима

Радови на санацији оштећења на инфраструктури која су настала као последица обилних падавина у Крагујевцу настављени су и данас, а одвијаће се током наредних дана у складу са ситуацијом на терену. Путна инфраструктура је оштећена у више крагујевачких насеља, а екипе Сектора нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац на више локација врше санацију како би улице учинили проходним за саобраћај и вратили их у првобитно стање.
 
Ванредна ситуација омогућава ефикасније одлучивање и мобилисање читавог система. Од јуче је на терену 10 екипа, а сви ресурси су на располагању како би се у што краћем року извршила санација путне и комуналне инфраструктуре, казала је Маја Ангеловска, чланица Градског већа за комуналне делатност приликом обиласка мештана у Месној заједници Ердеч, где се радови одвијају у улицама Бранка Перишића Баџе, Брђани, Милоша Ерчевића, Љерке Варговић и Хусинских рудара.

Сва оштећења грађани могу да пријаве Одељењу за ванредне стуације на број телефона 034/505 800. 

У  насељу Корићани радове је обишла Биљана Илић Стошић, начелник Шумадијског управног округа, где је у току санација улица Брачке, Филипа Филиповића и Танасија Шарчевића. Град ради на санацији проблема према плану и приоритету, а све улице које су пријављене да су претрпеле штету биће саниране, потребно је само мало стрпљења, рекла је Биљана Илић Стошић, начелница Шумадијског округа.

У МЗ Денино брдо изводе се радови у улицама Франша Депереа, Виноградарској и Јарослава Чернија. Приликом обиласка мештана Дениног брда, Сања Туцаковић, чланица Грдског већа за локалну самоуправу истакла је да је Град формирао комисију за процену штете настале услед елементарних непогода на стамбеним објектима. Грађани могу да пријаве насталу штету на кружном шалтеру Градске управе сваког радног дана од 07.30 до 15.30 часова,  све до 20. јула  2023. године.

Механизација Сектора нискоградње на терену је и у насељу Мале Пчелице где се санирају улице Бистричка, Стубичка, Тамишка, Задругарска, Црногорског батаљона, Стевана Милутиновића, Андре Николића, Спасоја Вулетића и Видовданска.