Вести

Санирања штете на инфраструктури у Палилулама и осталим насељима

Након обилних падавина које су захватиле Крагујевац и изазвале поплаве и  оштећења инфраструктуре, екипе ЈКП Шумадија Крагујевац ангажоване су на отклањању насталих последица и враћању објеката и улица у првобитно стање. Једна од најкритичнијих локација била је Левачка улица у насељу Палилуле, где су се поред радника Сектора нискоградње, зеленила и чистоће у санирање укључили и представници ЈКП Водовод и канализација.

Радове на терену и мештане ове улице обишли су данас представници града Крагујевца, Александар Лазовић, шеф Кабинета градоначелника и Зорица Ђорић, начелник Градске управе за комуналне послове.
Левачка улица нажалост најбоље осликава ситуацију и разлог да се на предлог градоначелника уведе ванредна ситуација, која нам и поред свих расположивих машина јавно комуналних предузећа, даје простор да  ангажујемо и трећа лица, тако да од данас на терену имамо више од 10 екипа које раде на санацији и отклањању проблема – истакао је Александар Лазовић шеф Кабинета градоначелника и додао да су многа домаћинства угрожена и да је штета огромна али Град даје свој максимум и екипе стижу на све локације.

Од четвртка увече све екипе ЈКП Шумадија су на терену и заиста радимо даноноћно како бисмо санирали последице. Најугроженији део града био је управо овде у Левачкој улици где је вода била преко 2 метра. До сада смо санирали последице обилних падавина у месним заједницама Станово, Корићани Ердеч, Грошница, Велико Поље, Денино брдо, Виногради, Теферич и Опорница и настављамо даље по налогу Штаба за ванредне ситуације – казао је Марко Радисављевић, руководилац Сектора нискоградње.

У току данашњег дана екипе Сектора нискоградње са расположивом механизацијом интервенисале су и санирале последице невремена у улици Павла Шењанина у МЗ Денино брдо, у Виноградарској и Јарослава Чернија у МЗ Виногради, у Сомборској улици у Малим Пчелицама, у улици Радована Мићовића у насељу Станово, а завршени су радови и у селу Љубичевац код Страгара.

Током наредних дана радови на санирању улица биће настављени у месним заједницама Корићани, Теферич, Станово, Мале Пчелице, Ердеч, Грошница, Белошевац, Угљешница, Опорница, Филип Кљајић и Денино брдо.