Вести

Интензивирани инфраструктурни радови у Крагујевцу

Сектор нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац интензивирао је извођење радова на уређењу путне инфраструктуре на градском и сеоском подручју. Радови се изводе по плану и налогу надлежне Градске управе за комуналне послове.

На градском подручју свакодневно се врши припрема за асфалтирање улица. Започело се са припремним радовима у улици 25. августа у Месној заједници Бресница, а планиран је и завршетак радова на асфалтирању у улици Милоја Радосављевића у насељу Станово. У претходном периоду завршено је асфалтирање дела улице Ужичке републике и пута у Трмбасу, као и прва фаза у улици Кадињача.

Упоредо са асфалтирањем улица и санацијом ударних рупа, екипе Сектора нискоградње изводе радове на реконструкцији дела платоа на Тргу Светог Ђорђа на површини од око 200 метара квадратних, а завршена је и санација степеништа у улици Николе Пашића.

Осим на градском, радови на путној инфраструктури изводе се и на сеоском подручју. У току је насипање локалних путева и ископ канала у Рогојевцу, врши се гребање површинског слоја асфалта и припрема за асфалтирање деформисаних асфалтних површина у Добрачи, а изводе се и радови на уређењу атарских путева у Горњим Грбицама.

У Месној заједници Ердеч у току су радови на насипању улица, који обухватају насипање каменим материјалом, равњање и ваљање подлоге.