Вести

Завршни радови на асфалтирању улице Кадињача

ЈКП Шумадија Крагујевац наставља са уређењем путне инфраструктуре на територији града Крагујевца, а данас су извeдени завршни радови на асфалтирању прве фазе у улици Кадињача у насељу Бресница.
 
Радове на асфалтирању обишли су градоначеник Крагујевца Никола Дашић и директор ЈКП Шумадија Крагујевац Марко Вујновић, са сарадницима.
 
Асфалтирање дела улице Кадињача је од великог значаја за житеље овог насеља, с обзиром на то да до сада нису имали асфалт. Ово је једна од четири кључне улице у граду где је неопходна комплетна реконструкција, а које изискују заиста велика улагања. У складу са расположивим средствима започели смо радове на асфалтирању дела улице Кадињача. Кренућемо са радовима фазно, колико нам средства дозволе, и у осталим улицама тог капацитета као што су Соње Маринковић, Вишка и Бресничка, истиче Никола Дашић, градоначелник Крагујевца.
 
Постојећа тампонска подлога је била у лошем стању, па житељи ове улице, у крагујевачком насељу Бресница, по први пут добијају асфалт.
 
Асфалтирању су претходили припремни радови који су обухватили ископ постојеће подлоге у ширини од 5 метара, уградњу каменог материјала за шта је утрошено 456 м3 каменог агрегата, издизање 8 шахти на коту терена и ваљање постељице. У асфалтирање улице дужине 206 метара и ширина 4 метра, уграђено је око 150 тона асфалтне масе, а укупна вредност изведених радова износи 4, 8 милиона динара, каже Марко Вујновић, директор ЈКП Шумадија и додаје да ће се по завршетку асфалтирања приступити ручној издради банкина.
 
У наредном периоду планирано је асфалтирање улице 25. августа у Месној заједници Бресница, Цајгетове у насељу Виногради и Пауна Јанковића на Денином брду. Екипе Сектора нискоградња ЈКП Шумадија тренутно су ангажоване на више локација. Завршено је асфалтирање дела улице Ужичке републике и пут у Трмбасу, радови се изводе на замени старог асфалта у Добрачи, као и насипање путева у месним заједницама Рогојевац и Ердеч.