Вести

Реконструисан плато испред Робне куће Београд

Сектор нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац привео је крају радове на комплетној реконструкцији платоа испред Робне куће Београд. Радови су трајали месец дана, а као што је и најављено Трг је комплетно уређен пре почетка мајских свечаности.
 
На површини од 1200 метара квадратних извршено је скидање постојећих бехатон плоча, равњање и формирање подлоге, као и комплетно постављање новог бехатона. Укупна вредност изведених радова на реконструкцији платоа износи 6,2 милиона динара. Поред замене оштећених бехатон плоча, изведени су радови на рушењу старих и уградњи нових ивичњака, а читав простор оплемењен је и са 9 нових парковских клупа. У наредном периоду у плану је и постављање нових канти за ситан комунални отпад. Након Ђурђевданских свечаности, на овом простору биће извршена и комплетна замена сезонске цветне расаде – рекао је Марко Вујновић, директор ЈКП Шумадија Крагујевац.
 
Градска управа за комуналне послове је у оквиру редовног плана и програма одржавања града планирала реконструкцију Трга, односно оштећених бехатон плоча на платоу испред Робне куће Београд. Вредност радова на годишњем нивоу које је Град планирао за ове намене је 15 милиона динара, а до сада је реализовано око 5 милиона динара, истакла је Зорица Ђорић, начелница Градске управе за комуналне послове и подсетила да је у претходном периоду извршена реконструкција улаза у Велики парк, пешачке стазе у улици Иво Лоле Рибара и Бранка Радичевића, а у плану је и реконструкција оштећених пешачких стаза на територији месних заједница Бубањ и Аеродром. У оквиру партерног одржавања планирана је замена оштећених и уништених корпи за отпатке, као и парковских клупа.