Вести

ЈКП Шумадија презентује зелене оазе Крагујевца на Сајму хортикултуре

ЈКП Шумадија Крагујевац традиционално и ове године учествује на највећем Сајму хортикултуре у региону – XIII Сајму хортикултуре у организацији Шумадија сајма, а под покровитељством града Крагујевца.

Велико нам је задовољство што ЈКП Шумадија Крагујевац ове године на свом изложбеном штанду жели да посетиоцима представи делатност уређења јавних зелених површина и паркова, са циљем да суграђанима и свим посетиоцима крагујевачких паркова скрене пажњу на значај и важност очувања паркова који представљају зелене оазе и плућа нашег града, истакла је Сузана  Милојевић Стојановић, у име ЈКП Шумадија Крагујевац на свечаном отварању сајма.

У периоду од 28. до 30. априла 2023. године посетиоци ће на нашем штанду моћи да добију нове идеје за свој простор, али и да чују стручне савете о нези биљака, уређењу баште, дворишта, балкона или ентеријера.

Директор Шумадија сајма, Александар Штајн изразио је посебну захвалност Граду на подршци при организацији сајма и позвао суграђане да посете простор Шумадија сајма овог викенда и да на једном месту пронађу све што им је потребно за уређење дворишта.

Сајам хортикултуре отворила је Ана Петровић, помоћница градоначелника за културу и информисање уз стихове песме „Мали час ботанике“, прослављеног песника Мике Антића.