Вести

ЈКП Шумадија Крагујевац обележило Светски дан пешака

ЈКП Шумадија Крагујевац је први пут ове године обележило „Светски дан пешака”, акцијом под слоганом “Зебра и ја, другара два”, у којој су учествовали ученици I разреда Oсновне школе „Станислав Сремчевић“.

Сектор сигнализације и јавне расвете ЈКП Шумадија Крагујевац у претходном периоду извео је радове на постављању саобраћајне сигнализације у зонама школа. Ове године, прво су завршени радови у зони Oсновне школе “Станислав Сремчевић”, што је и био повод да се акција обележавања Светског дана пешака спроведе баш на овом терену.

Одржан је час на отвореном, а након тога малишани су у краткој шетњи демонстрирали усвојена знања о правилима понашања у саобраћају - како да користе пешачке прелазе, да препознају саобраћајне знаке, да поштују зелено светло и да опрезно прелазе улицу.

Циљ акције је едукација ученика и развијање свести да би постали безбедни учесници у саобраћају, али и да поруче возачима да пажљиво возе и да прилагоде брзину кретања возила у зонама школа.

ЈКП Шумадија Крагујевац у сарадњи са Градском управом која је управо завршила израду пројекта и за зону основне школе Драгиша Луковић Шпанац, планира да до краја ове године реализује радове на постављању саобраћајне сигнализације. Пројектом ће бити обухваћене све основне школе на територији града Крагујевца које тренутно немају адекватну саобраћајну сигнализацију у својој зони.