Вести

ЈКП Шумадија Крагујевац изводи инфраструктурне радове у зони ОШ „Вук Стефановић Караџић“

У зони ОШ „Вук Стефановић Караџић“, Сектор нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац извршио је радове на уређењу комуналне инфраструктуре. Урађена је санација већег оштећења асфалтне површине у улици Радомира Бате Бугарског, а асфалтиран је и део улице Ивана Цанкара, укупне површине од 331,5 м2. Између њих налази се Чегарска улица, на којој су изведени радови на асфалтирању дела улице у дужини од 137 метара, ширине 6,5 метара.

На асфалтирању ове три улице утрошено је око 250 тона асфалтне масе, а укупна инвестициона вредност радова износи око 3. милиона динара.

Служба сигнализације ЈКП Шумадија Крагујевац наставила је са радовима на новоасфалтираним улицама у зони ОШ „Вук Стефановић Караџић“. Обележени су пешачки прелази и остале ознаке на коловозу, а у току је уградња гумених, физичких препрека за успоравање саобраћаја. Такође, постављена је и пратећа вертикална сигнализација како бисмо у целости повећали безбедност малишана, ученика ове школе.

Подсећамо возаче да је ограничење брзине у зонама школа у насељу до 30 km/h, а ограничење у зонама школа на путевима је до 50 km/h.