Вести

Асфалтиране Милешевска и Венчачка улица у МЗ Сушица

Екипе Сектора нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац изводе завршне радове на асфалтирању Милешевске и Венчачке улице у МЗ Сушица.

Радове на асфалтирању обишли су Марко Јанковић, помоћник градоначелника за развој и унапређење локалне самоуправе и Зорица Ђорић, в.д. начелница Градске управе за комуналне послове са сарадницима.

Налазимо се у Милешевској улици у МЗ Сушица. Ово је тринаеста улица која се асфалтира од почетка ове године и до сада је за асфалтирање улица из буџета Града укупно уложено 40 милиона динара. Свакодневно се ради и на припреми нових улица које ће у наредном периоду бити асфалтиране, изјавио је Марко Јанковић и додао, да ће у оквиру друге фазе пројекта „Чиста Србија“ у овим улицама бити урађена кишна канализација.

Уграђујемо завршни слој асфалта у Милешевској и Венчачкој улици, укупне дужине око 170 метара, за шта ћемо утрошити око 130 тона асфалтне масе. У претходном периоду радови су текли мало спорије, јер је било доста надземних каблова који су врло ниски и бандера које су нас ометале у ископу. Али успели смо да целу деоницу ископамо, да сипамо нов камени материјал, да све шахте подигнемо на коту нивелете и као круна тога данас постављамо завршни слој асфалта, рекао је Марко Радисављевић, руководилац Сектора нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац.

Укупна вредност радова у ове две улице износи око 3,5 милиона динара.