Вести

Aсфалтирана Јасеничка улица у Месној заједници Сушица

Сектор нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац, данас асфалтира Јасеничку улицу у Месној заједници Сушица. Радове су обишле Маја Ангеловска чланица Грaдског већа за комуналне делатности и Ивана Ћупић заменица В.Д. начелнице Градске управе за комуналне послове.

Маја Ангеловска је истакла да се приоритети утврђују у договору са Саветима месних заједница из разлога што они најбоље познају потребе мештана који живе на тој територији, а у циљу повећања безбедности у саобраћају, побољшања квалитета живота и начина функционисања наших суграђана. Асфалтирању Јасеничке улице у Месној заједници Сушица претходила је изградња кишне канализације од стране ЈКП Водовод и канализација.

Након тога, екипе ЈКП Шумадија Крагујевац почеле су припремне радове за асфалтирање улице. Марко Радисављевић, руководилац Сектора Нискоградње изјавио је да је у претходном периоду извршен комплетан ископ Јасеничке улице која је била у веома лошем стању. Посута је новим каменим материјалом, након чега је извршено ваљање, подигнуте су шахте на коту нивелете, а са једне стране улице уграђени су ивичњаци.

Асфалтирана је улица у дужини од 80 метара, ширине 4 метра. Овом приликом утрошено је 60 тона асфалтне масе, а укупна вредност радова износи око милион динара. У наредом периоду асфалтираће се суседна, Милешевска улица.

Парелелно са овим радовима на уређењу комуналне инфраструктуре врше се радови на више локација на територији града Крагујевца. Асфалтирају се ударне рупе у месним заједницама Шумарице и Белошевац и санирају се улице након временских непогода у месним заједницама Ждраљица и Корићани.