Вести

Радови на уређењу путне инфраструктуре у МЗ Церовац

Сектор нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац наставља са уређењем путне инфраструктуре на територији Крагујевца, како на градском, тако и на сеоском подручју. У току су завршни радови на асфалтирању припремљених површина у МЗ Церовац, који се изводе на више локација.

Радове на терену обишле су Др Снежана Живановић Катић, члан Градског већа за равномерни и одрживи развој села и града и Маја Ангеловска, члан Градског већа за комуналне делатности са сарадницима.

Настављају се радови на уређењу путне инфраструктуре на сеоском подручју, недавно смо имали асфалтирање у Дивостину, данас смо већ у Церовцу. Церовац је јако велико село, где годинама ништа није рађено. На захтев Савета месне заједнице асфалтираћемо неколико деоница, где ће бити постављено око 700 - 800 метара новог асфалта. У овој фази радова из буџета је уложено око 11 милиона динара за уређење путне инфраструктуре у Церовцу, изјавила је Др Снежана Живановић Катић.

Уређењем комуналне инфраструктуре решићемо вишегодишњи проблем села Церовац које броји преко 900 мештана. Асфалтирањем на више локација обезбедићемо боље услове за живот, како за старије мештане тако и за млађе. Асфалтирамо улицу Светог Николе, деоницу поред Основне школе „Сретен Младеновић“ и део улице Старог млина, која је била у јако лошем стању из разлога што је ту велика фреквенција возила, то је један од главних улаза у доњи део Церовца, изјавила је Маја Ангеловска.

Данас се изводе радови на асфалтирању свих припремљених деоница. Претходних дана су извођени радови на припреми, који су обухватали скидање оштећених асфалтних површина, насипање и ваљање каменог материјала. Укупна дужина свих деоница је око 750 метара и биће утрошено око 550 тона асфалтне масе. Радови се одвијају према плану и наредних дана биће завршени, рекао је Томислав Урошевић, пословођа у Сектору нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац.