Вести

Асфалтирана улица Момчила Гаврића у МЗ Дивостин

Екипе Сектора нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац у складу са Програмом одржавања инфраструктуре данас изводе радове на асфалтирању улице Момчила Гаврића у МЗ Дивостин.

Асфалтирању су присуствовали Др Снежана Живановић Катић, члан Градског већа за равномерни и одрживи развој села и града са сарадницима, одборници Скупштине града и грађани МЗ Дивостин.

Уређење путне инфраструктуре је приоритет, како за свако село, тако и за градско и приградско насеље. Локална самоуправа се труди да подједнако изађе свакоме у сусрет. Села су нам јако битна и ово је једно од првих асфалтирања на сеоском подручју у овој години.

Надлежна управа, уз сагласност градоначеника у наредном периоду планира да се у десетак села ураде асфалтни путеви. Предност смо дали оним селима која до сада нису имала асфалт и где нису извођени радови на путној инфраструктури. Данас смо у Дивостину, где годинама није асфалтирана ни једна улица, изјавила је Др Снежана Живановић Катић.

Налазимо се у МЗ Дивостин, у улици Момчила Гаврића. Ово је једна улица која није била захтевна за рад, у року од три дана припремили смо комплетну улицу за постављање асфалта. Подлога је била у сасвим коректном стању, додали смо још један мали слој каменог материјала и једну шахту подигли на коту нивелете и данас асфалтирамо 260 метара укупне дужине, за шта ћемо утрошити око 140 тона асфалтне масе, изјавио је Марко Радисављевић, руководилац Сектора нискоградње у ЈКП Шумадија Крагујевац.

Укупна вредност изведених радова у улици Момчила Гаврића износи око 3 милиона динара са ПДВ-ом.

Инфраструктурни радови се настављају, у складу са временским условима. У наредном периоду планирано је асфалтирање улице Марка Миљанова у МЗ Вашариште и Делиградске улице у МЗ Ердоглија.