Вести

Успешно завршена још једна едукација деце о рециклажи у предшколским установама

ЈКП Шумадија Крагујевац успешно je завршило још једну едукативну радионицу o правилном одлагању амбалажног отпада и значају рециклаже за децу предшколског узраста под називом „Планета блиста када је чиста“.

У периоду од 26. фебруара до данас одржано је 54 радионице у 31 државном и у 18 приватних вртића. Радионицама је било обухваћено више од 1500 малишана, а по први пут ове године едукацијама су присуствовали и малишани у предшколским установама у основним школама који се налазе на четворочасовном прилагођавању.

Едукативне радионице на тему важности примарне селекције амбалажног отпада и значаја рециклаже биле су прилагођене узрасту. Деца су учила о врстама амбалажног отпада, начину одлагања и кроз игру и бојење су применили усвојено знање одлагањем обојених сличица лименке, флаше и књиге у жуте, црвене и плаве канте.

Из године у годину сусрећено се са све већим знањем малишана о рециклажи и развијеној свести о начину и значају правилног одлагања амбалажног отпада.

ЈКП Шумадија Крагујевац се захваљује свим предшколцима и представницима предшколских установа на сарадњи и очекујемо успешан наставак планираних едуација и у наредној години.