Вести

Одабрани победнички радови на ликовном конкурсу „Нека планета процвета“

Поводом обележавања Светског дана заштите животне средине ЈКП Шумадија Крагујевац расписало је ликовни конкурс под називом „Нека планета процвета“ за ученике четвртог разреда основних школа у Крагујевцу, који је био отворен од 14. до 24. маја. На адресу ЈКП Шумадија пристигло је 17 радова, од којих су изабрана три најлепша.

Стручна комисија, коју су чиниле Милица Радовић, сликарка, Симона Ђуретановић, научна сарадница ПМФ-а и Ирена Величковић, представница ЈКП Шумадија Крагујевац дала је коначну оцену, уз оцену суграђана који су гласали путем инстаграм странице ЈКП Шумадија у периоду од 27. до 31. маја 2024. године.

За најбољи рад одабран је цртеж Јулије Марковић, ученице четвртог разреда ОШ „Мирко Јовановић“. Друго место припало је Дини Величковић, ученици ОШ „Драгиша Михаиловић“, док је трећу награду освојила Дуња Петровић, ученица ОШ „21. октобар“.

У одабиру прве, друге и треће награде комисија се руководила тиме да је претходну селекцију најпре извршила свака школа која је послала по један цртеж као најбољи, што је било по пропозицијама конкурса. Приликом одабира за најлепши рад руководили смо се тиме да су радови на задату тему комплетно завршени и да садрже све ликовне елементе који треба да постоје, да су креативни и самостално урађени. Уважили смо и гласове публике, тако је ове године прво место по оцени жирија освојио рад који је уједно добио и највећи број гласова суграђана на инстаграм страници ЈКП Шумадија Крагујевац, рекла је Милица Радовић, сликарка и председник комисије на конкурсу за ликовне радове.

ЈКП Шумадија Крагујевац je у сарадњи са књижаром Мост и Установом културе „Кораци“ за победнике конкурса обезбедило награде. Такође, за све финалисте ќоји су учествовали, Институт за биологију и екологију Природно-математичког факултета у Крагујевцу обезбедио је групну награду – посету Акваријуму и предавање о „Воденим екосистемима“ . Додела награда и захвалница биће уприличена у среду 5. јуна 2024. године у просторијама ПМФ-а у Крагујевцу.