Вести

Расписан ликовни конкурс „Нека планета процвета“

JКП Шумадија Крагујевац расписало је наградни ликовни конкурс за ученике четвртог разреда основних школа у Крагујевцу под називом „Нека планета процвета“, који ће бити отворен до петка 24. маја 2024. године. Ликовни конкурс се реализује у сусрет обележавању Светског дана заштите животне средине, у сарадњи са Институтом за билогију и екологију ПМФ-а у Крагујевцу.

Циљ ликовног конкурса је да малишани четвртог разреда основних школа различитим ликовним техникама покажу свој таленат и прикажу планету Земљу и све њене лепоте. Својим радовима деца ће послати поруку широј јавности да је важно да сачувамо благодети природе која нас окружује.

Свака школа ће извршити селекцију радова и одабрати један цртеж који ће представљати школу на овом конкурсу. Сви пристигли радови биће презентовани на званичној Инстаграм страници – jkpsumadijа, у периоду од 27. до 31. маја 2024. године, а пратиоци ће у својству жирија моћи да гласају за своје фаворите.

Одлуку о најбољим радовима донеће Комисија, уз гласове пратилаца, до 3. јуна 2023. године.

Поводом обележавања Светског дана заштите животне средине додела награда и диплома за прва три места, биће уприличена 5. јуна 2024. године у просторијама Института за билогију и екологију ПМФ-а у Крагујевцу. Осим појединачних награда, које су обезбедили пријатељи конкурса - књижара Мост и Установа културе „Кораци“, за победника, за друго и треће место појединачно, као и за ученике чији су радови ушли у ужи избор, истог дана биће организована посета „Акваријума“ и предавање на тему екосистеми вода.

Image