Вести

Асфалтирана улица Миленка Вукадиновћа у МЗ Станово

Екипе Сектора нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац данас изводе завршне радове на асфалтирању улице Миленка Вукадиновића У МЗ Станово.

Асфалтирању је присуствовала Зорица Ђорић, в.д. начелница Градске управе за комуналне делатности, као и мештани  ове улице који су имали вишедеценијски проблем. Приликом обилних падавина вода је носила камени материјал што је захтевало веома честе интервенције на санацији штете и враћања раскопане површине у првобитно стање. Асвалтирањем ове улице трајно ће се решити њихови проблеми, а Град ће наставити да брине о грађанима на исти начин, изјавила је Зорица Ђорић.

Улица Миленка Вукадиновића у којој се данас налазимо, била је изузетно захтевна за рад, поготово у доњем делу где је огромна денивелација. Морали смо целу улицу да ископамо, да поново сипамо камени материјал, подигнемо шахте на коту нивелете. Данас асфалтирамо улицу у дужини од 172 метра, ширине 3.5 метра. Овом приликом је уграђено 110 тона асфалтне масе, а инвестициона вредност ових радова је око 3,3 милиона динара, рекао је Марко Радисављевић руководилац Сектора нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац.

У наредном периоду планирамо асфалтирање Корабске улице у МЗ Велико поље, као и други део улице Драгољуба Миловановића Бене (од Дурмиторске до Копаоничке).