Вести

Преузимање кабастог отпада

Због велике количине кабастог отпада који суграђани генеришу, ЈКП Шумадија Крагујевац континуирано организује бесплатно преузимање ове врсте отпада.

Како не би дошло до формирања дивљих депонија и стварања ружне слике нашег града, према Програму сакупљања крупног (кабастог) отпада, екипе Сектора чистоће врше бесплатно преузимање овог отпада сваке прве и треће суботе у месецу:

- прва субота у месецу - сакупљање кабастог отпада на локацијама где се налазе контејнери у месним заједницама Аеродром, Сушица, Вашариште, Денино брдо и Сунчани брег
- трећа субота у месецу – сакупљање кабастог отпада у месним заједницама Пивара, Ердоглија, Багремар, Палилуле и Станово
- радним данима- по позиву грађана или уочавањем кабастог отпада приликом обиласка терена, као и у центру града (Бубањ и Лепеница 1,2,3)
Сакупљање кабастог отпада на локацијама где се сакупљање отпада врши путем канти:
- једном месечно по позиву, а сабирно место ће бити договорено са представницима месних заједница Маршић, Бресница, Белошевац, Ердеч, Грошница,Корићани и Петровац.

Позивамо суграђане да се обрате корисничком центру на бројеве телефона 034/501, 034/501-181, 060/2341050 или на маил Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и пријаве врсту и количину кабастог отпада (стари намештај, столарија, санитарије). На тај начин добиће информацију када и где да одложе предметни отпад који ће Сектор чистоће уклонити у што краћем периоду.
Image