Вести

Асфалтирана Цајгетова улица у МЗ Сушица

Сектор нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац изводи завршне радове на асфалтирању Цајгетове улице у МЗ Сушица. У присуству Марка Вујновића, директора ЈКП Шумадија Крагујевац радове су обишле Сања Туцаковић, чланица Градског већа за локалну самоуправу и Маја Ангеловска, чланица Градског већа за комуналне делатности.

Из буџета града Крагујевца прошле години у асфалтирање и реконструкцију улица утрошено је око 200 милиона динара, док је ове године за исте намене опредељен износ од око 300 милиона динара. Од почетка грађевинске сезоне екипе свакодневно истовремено у више месних заједница изводе радове. Трудимо се да се град равномерно развија, а данас се изводе завршни радови на асфалтирању Цајгетове улице која површински није велика, али је веома комплексна, јер је сливање воде након обилних падавина стварало бројне проблеме, вода је улазила у куће, тако да је поред асфалтирања уређена и атмосферска канализација - рекла је Сања Туцаковић, чланица Градског већа за локалну самоуправу.

Сектор нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац наставља са редовним активностима на санацији и реконструкцији путне инфраструктуре у Крагујевцу. У Месној заједници Сушица данас изводимо радове на асфалтирању Цајгетове улице укупне дужине 108 метара и ширине 4 метра за шта ће бити утрошено око 77 тона асфалтне масе. Вредност радова износи 1,8 милиона динара. Претходно су извршени припремни радови, уградња каменог материјала, издизање шахти до нивоа коте и уградња ивичњака. Наше екипе тренутно врше и санацију улица у Корићанима, Великом пољу, Грошници и на Денином брду због обилних падавина, трудимо се да све улице вратимо у првобитно стање што је пре могуће - казао је Марко Вујновић, директор ЈКП Шумадија Крагујевац.

Сектор нискоградње ЈКП Шумадија започео је са припремним радовима на асфалтирању улице Пауна Јанковића на Денином брду.