Вести

Асфалтиране две улице у МЗ Филип Кљајић

Сектор нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац изводи завршне радове на асфалтирању улица 25. августа и Александра Благојевића у Месној заједници Филип Кљајић. Радове су данас обишли Александар Лазовић, шеф Кабинета градоначелника са сарадницима и представници ЈКП Шумадија Крагујевац.
 
Годинама уназад, било је бројних комуналних проблема у овом делу насеља. Данашњи радови су показатељ да смо добро сагледали ситуацију мештана и ево нас након улице Кадињача у Месној заједници Филип Кљајић где се изводе завршни радови на асфалтирању улица 25. августа и Александра Благојевића. За решавање вишедеценијских проблема у овим улицама определили смо значајна финансијска средства како би житељима овог насеља омогућили пристојан живот, истакао је Александар Лазовић, шеф Кабинета градоначелника.
 
Према речима Марка Радисављевића, руководиоца Сектора нискоградња ЈКП Шумадија Крагујевац у овим улицама нивелација земљишта представљала је велики проблем. Насипање је било краткотрајно решење јер су кише правиле канале и шут се сливао на дно улица. Стално је вршена санација, па смо по налогу Градске управе за комуналне послове почели са радовима на реконструкцији. Након припремних радова на скидању подлоге и уградње каменог материјала, приступили смо асфалтирању у укупној дужини од 320 метара, а биће уграђено 190 тона асфалтне масе. По завршетку асфалтирања биће изведени радови на уградњи каменог материјала за банкине. Укупна вредност радова на реконструкцији ових улица износи 3,7 милиона динара.
 
ЈКП Шумадија свакодневно изводи радове на уређењу путне и комуналне инфрастуктуре, како у граду тако и у приградском и сеоском подручју. У плану је асфалтирање локалног пута у Рогојевцу, а упоредо са овим радовима врши се  гребање деформисаних асфалтних површина у Добрачи, као и насипање улица у МЗ Грошница.