На пијаци „Ердоглија“ 24.јула Институт за јавно здравље Крагујевац извршио је узорковање воћа, поврћа и млечних производа ради контроле њихове исправности у исхрани, а у складу са годишњим планом анализа за 2021. годину.
Резултати хемијске анализе кромпира, брескви и парадајза потврдили су да у овим производима нема присуства пестицида и тешких метала и да су здравствено безбедни за употребу.
Микробиолошком анализом млечних производа утврђено је да су од пет узоркованих намирница три узорка сира безбедна за употребу, а по један узорак сира и кајмака неисправни.
Произвођачима чији производи нису безбедни за употребу забрањена је продаја до доношења исправних резултата анализа и наложено им је да побољшају хигијенске услове у процесу производње и приликом продаје.