Вести

Асфалтирана улица Стефана Здравковића у МЗ Виногради

Сектор нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац наставља радове на уређењу комуналне инфраструктуре. Данас је асфалтирана улица Стефана Здравковића у Месној заједници Виногради.

Радове су обишли Дејан Ружић, члан Комисије Привременог органа града Крагујевца и Зорица Ђорић, в.д начелница Градске управе за комуналне послове.

План је да наставимо радове истим темпом на уређењу комуналне инфраструктуре као што смо радили у претходном периоду. ЈКП „Водовод и каниализација“ извршило је  реконструкцију водоводне и канализационе мреже целом дужином улице. Након тога   екипе Сектора нискоградње  ЈКП Шумадија Крагујевац отпочеле су радове на асфалтирању улице, изјавио је Дејан Ружић.

Чим смо почели да добијамо мало веће испоруке асфалтне масе од стране добављача, наставили смо са асфалтирањем улица које смо припремали у претходном периоду. Јуче смо извели завршне радове у улици Страхиње Бобића у МЗ Бресница, а данас смо у улици Стефана Здравковића у којој смо имали обимне радове  који су започети претходне године. Ушли смо у улицу са широким ископом, ископани су  канали, зацевљен је већи део доњег дела улице на коме су се повремено дешавали удеси и слетање возила у канале, изјавио је Марко Радисављевић.

Улица Стефана Здравковића  асфалтирана је у дужини од 310 метара, ширине 5 метара. Утрошено је 280 тона асфалтне масе, а инвестициона вредност радова износи 7,8 милиона динара.