Вести

У новоформираном „Парку новогодишњих јелки“ засађене прве јелке са бусеном

На зеленој површини у Спомен-парку „Крагујевачки октобар“ формиран је „Парк новогодишњих јелки“ у Крагујевцу. Данас су засађене прве јелке са бусеном на опредељеној локацији код „лава“ у оквиру комплекса.

ЈКП Шумадија Крагујевац покренуло је акцију у сарадњи са Спомен-парком „Крагујевачки октобар“ и уз подршку града Крагујевца.

Ово је одлична акција ЈКП Шумадија и Спомен-парка која ће сигурно имати већег утицаја у будућности. Жеља нам је да направимо један овакав парк, где грађани могу након завршених новогодишњих празника да засаде своје јелке. Овим путем желим да се захвалим ЈКП Шумадија Крагујевац на развијању еколошке свести грађана и на очувању наше природе - изавио је Предраг Стевовић, члан Привременог органа града Крагујевца.

Овакве акције су веома значајне и свако посађено стабло нама је јако важно и драгоцено јер обогаћује наш шумски фонд. Саднице се добро одржавају и расту у својој природној средини - изјавила је Ана Танасијевић, стручни сарадник у установи Спомен-парк „Крагујевачки октобар“.

Идеја о формирању „Парка новогодишњих јелки“ настала је тако што су нам се грађани обраћали са проблемом – Где након завршених новогодишњих празника засадити  купљену јелку са бусеном? Да ли постоји јавна површина за такву намену?

Као што знамо садња дрвећа је први корак у очувању шума. Надамо се да ће акција заживети код наших суграђана и да ће постати део традиције у наредним годинама – додала је Ирена Величковић, представник ЈКП Шумадија Крагујевац.