Вести

Oбавештење

Поводом писања појединих медија о поступању ЈКП Шумадија Крагујевац у делу управљања и коришћења јавних простора за паркирање на територији града Крагујевца, овим обавештавамо кориснике услуга о нетачно или непотпуно изнетим подацима при чему нису издати од служби информисања ЈКП Шумадија Крагујевац.

По Одлуци Града Крагујевца, сектор Паркинга ЈКП Шумадије управља јавним паркиралиштима и наплаћује услугу коришћења. Наплата коришћења паркиралишта одређена је јавно истакнутим ценама и зонама. Примера ради, за услугу паркирања у зони „0“ наплата паркирања врши се куповином паркинг карте или слањем СМС поруке и цена за први сат износи 55 динара. Уколико се обавеза не измири, из било којег разлога, кориснику се изда општа дневна карта по цени од 1,200 динара. Корисници услуга ову обавезу могу да измире у остављеном року са умањењем од 50% односно за 600 динара. Уколико се из било којих разлога не измири обавеза, предузеће приступа другим мерама. Сваки корисник пре принудне наплате (које је законским прописима предузеће у обавези да покрене), буде и више пута опоменут да измири своје дуговање са остављањем додатног рока. Тек ако све наведене опомене не уроде плодом, предузеће приступа принудној наплати (пре истека рока за могућност потраживања) а  у складу са позитивним прописима.

Предузеће није приступило уступању потраживања готово две године уз максималан труд да изађе у сусрет корисницима и избегне непопуларне методе. С тим у вези смо унапредили и наш интернет сајт на којем сваки корисник може да провери да ли му је издата општа дневна карта и да своје обавезе на најлакши начин измири.

Користимо ову прилику да још једном обавестимо кориснике који нису измирили обавезе,  да дођу у просторије ЈКП Шумадија и закључе репрограм.
Image