Вести

Кошење и уређење зелених површина одвија се редовно упркос високим температурама

У оквиру редовног Програма одржавања јавних зелених површина радници Сектора зеленило ЈКП Шумадија Крагујевац током летњег периода редовно обављају своју делатност на терену упркос високим температурама које су карактеристичне за овај период године.

Кошење травнатих површина најобимнији је посао овог Сектора, па је данас сва расположива механизација ангажована на више локација у граду. Радови се изводе у насељима Централна радионица и Мала Вага, као и у улицама Лепенички булевар и Кнеза Милоша. Кошење зелених површина обавља се на Војничком гробљу, на Ђачком тргу и испред театра „Јоаким Вујић“, као и на површинама корита реке Лепенице.

Настављени су радови на отклањању последица невремена у парку Илина вода и у Великом парку.  Упоредо са овим радовима врши се орезивање шибља и живе ограде на тргу Мала Вага и у улици Кнеза Милоша, поливање расаде и дрворедних садница у центру града, окопавања расаде и изданака из шибља испред театра „Јоаким Вујић“, Прве крагујевачке гимназије и на Ђачком тргу, окопавање око дрворедних садница са чанковањем у улици Луја Пастера, као и фарбање и замена штафни на парковским клупама у насељу Аеродром.