Вести

У току радови на отклањању последица невремена

Службе ЈКП Шумадија Крагујевац ангажоване су на отклањању комуналних проблема насталих услед невремена и јаке олује која је синоћ захватила Крагујевац.

Услед јаког ветра оштећено је и наплатно место на затвореном паркиралишту у Лепеничком булевару, а оборен је и већи број стабала услед чега је дошло до оштећења возила. По налогу Штаба за ванредне ситуације, Комуналне инспекције и на основу пријава грађана екипе Сектора зеленила су још у току ноћи започеле са рашчишћавањем на више локација у граду како би се штета санирала у што краћем року и омогућило нормално функционисање. У појединим деловима града пало дрвеће је блокирало саобраћајнице, а највећа штета је у Сушици, Палилулама, Багремару, Великом парку и Лепеничком булевару.

Под налетом јаког ветра дошло је до прекида у напајању електричне енергије у насељима Петровац, Страгари, Грошници и Драгобраћи, као и раду вертикалне саобраћајне сигнализације, па је Сектор сигнализације и јавне расвете ангажован на отклањању квара како би се нормализовало функционисање.

Метереолози су и за данас најавили обилне падавине, па ће све екипе ЈКП Шумадија Крагујевац бити ангажоване и у приправности.