Вести

Почело пролећно уређење зелених површина

Прве пролећне дане екипе Сектора зеленила ЈКП Шумадија искористиле су за уређење зелених површина на територији града, у складу са редовним програмом радова.

На више локација интензивно се обављају радови на хортикултурном уређењу. Данас се изводе и земљани радови – фино планирање, ваљање земље и сетва семена траве на Тргу светог Ђорђа.

Према речима Сузане Милојевић Стојановић, референта за одржавање зелених површина ЈКП Шумадија Крагујевац, у овом периоду преовладавају радови на машинском орезивању живе ограде и шибља, сакупљању и одвозу. Обавља се и санитарна сеча дрворедних садница, а врши се и ручно орезивање садница по парковима и насељима. 

До сада су уређене зелене површине у центру града, а тренутно се изводе радови у Ердоглији. У наредном периоду у плану је уређење зелених површина у насељу Аеродром. Упоредо са овим радовима врши се окопавање расаде, украсног зеленог растиња и топијарних форми, као и припрема за пролећну садњу сезонског цвећа. 

Све ово је увод у припрему травнатих површина за кошење, јер лепо је време и почиње бујање вегетације, па у наредном периоду креће и сезона кошења која је за Сектор зеленила најзначајнија у пролећном и летњем периоду - појаснила је Сузана Милојевић Стојановић.

Хортикултурним уређењем града желимо да креирамо еколошки здравију средину, како би наши суграђани проводили више времена у природи.