Вести

ЈКП Шумадија Крагујевац обележило Светски дан хране

ЈКП Шумадија Крагујевац је и ове године хуманитарном акцијом на пијаци Аеродром обележило Светски дан хране.

Традиционално, пети пут заредом, акција је организована у сарадњи са закупцима тезги и локала, Институтом за јавно здравље Крагујевац, Домом здравља Крагујевац, Заводом за стоматологију, Апотекарском установом „Benu” и Заводом за здравствену заштиту радника „Застава“.

Захваљујући донацији коју су обезбедили закупци тезги и локала прикупљена је већа количина прехрамбених намирница које су уручене Црвеном крсту Крагујевац за потребе Народне кухиње.

За све закупце, посетиоце и учеснике данашњег догађаја ученици ТУШ „Тоза Драговић“ припремали су мини крофне, а представници Црвеног крста Крагујевац слано пециво.

Велики број малишана ПУ „Чили и Вили“ продефиловало је тржницом у костимима воћа и поврћа, а након тога извели су пригодан програм на тему здраве хране.

Поред тога, суграђани су данас у периоду од 10.00 до 12.00 часова имали прилику да провере количину шећера у крви и измере крвни притисак.

Светски дан хране обележава се сваког 16. октобра у око 150 земаља са циљем да се укаже на значај правилне исхране као једне од превентивних мера за очување и унапређење здравља. Да се скрене пажња на све већи број гладних у свету и пробуди солидарност и активизам како појединаца тако и друштва у целини.

Слоган овогодишњег Светског дана хране је – Право на храну за бољи живот и бољу будућност.