Вести

Асфалтирана улица Душана Милошевића у МЗ Страгари

И поред вискоких температура које достижу и до 40° C, eкипе Сектора нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац настављају радове на уређењу комуналне инфраструктуре. Асфалтирана је улица Душана Милошевића (тзв. обилазница) у МЗ Стагари. Радове су обишли градоначелник града Крагујевца Никола Дашић и чланица Градског већа за равномерни и одржив развој села и града Др Снежана Живановић Катић са сарадницима.

„Данас се асфалтира око километар локалног сеоског пута и очекујем да овај пут сам по себи има велики значај за Страгаре. У разговору са мештанима сазнао сам да се ради о неком виду обилазице око Страгара. Ускоро ћемо имати манифестацију „Дани шљива“, као и неке друге тренутке када је потребно да саобраћај у самом центру буде ређи. На овом путном правцу налази се и неколико кућа, па је и њима прилаз обезбеђен. Ово је један од приоритета, а планирамо да и у наредном периоду радимо на Страгарима“, изјавио је градоначелник Никола Дашић.

По речима руководиоца Сектора Марка Радисављевића, у оквиру припремних радова извршено је докопавање слабијих делова конструкције трупа пута, насут је нов камени материјал који је уваљан. Данас се асфалтира око километар локалног, сеоског пута при чему ће бити утрошено 470 тона асфалтне масе. Укупна инвестициона вредност радова износи око 8,5 милиона динара.

У наредном периоду биће уграђени и нови пропусни канали који ће штитити овај пут, а радове ћемо наставити у МЗ Котража где ћемо асфалтирати око 500 метара саобраћајнице.