Вести

Замена неисправних сијалица у крагујевачким насељима

Служба јавне расвете ЈКП Шумадија Крагујевац наставила је са извођењем радова на замени сијалица на подручју града Крагујевца, а по налогу Градске управе за комуналне послове.

У оквиру редовне системске замене дотрајалих и неисправних сијалица на уличним стубовима јавне расвете, од почетка ове године до данас, на територији града замењено је 1150 сијалица и постављено 40 нових светиљки, а на сеоском подручју замењено је 950 сијалица и постављено је 60 нових светиљки.

Током претходне недеље извршена је замена сијалица у месним заједницама Шумарице, Драча, Церовац, Опорница, Горња Сабанта, Горње Комарице и Центар. Данас се радови обављају у Месној заједници Корићани, где ће бити замењено 30 сијалица. У плану је да се до краја ове недеље замена сијалица обави у месним заједницама Корман и Бресница.

У циљу унапређења функционисања јавне расвете на територији Крагујевца, осим редовних радова, у току је и пописивање оштећених стубова јавне расвете. Планирана је набавка 200 нових стубова, чија ће замена бити извршена у наредном периоду.