Вести

Апел суграђанима - не бацајте зелени отпад у контејнере

Подстакнути лепим временом наши суграђани приступају сређивању својих дворишта и том приликом зелени отпад, односно грање и лишће бацају у посуде које су намењене за одлагање комуналног отпада.

Овакав отпад се свакако мора одложити и правилно третирати, а за то постоји више начина. Један од начина је да се позивом на бројеве телефона Контакт центра ЈКП Шумадија Крагујевац 034/ 501 -180; 501 - 181 и 060/ 234 10 50, може наручити „чамац“ који је предвиђен за одлагање кабастог, грађевинског и зеленог отпада.

Други начин је да се грађани обрате Контакт центру или Сектору зеленила ЈКП Шумадија Крагујевац, како би стручне службе овог Сектора извршиле сечу и одвоз зеленог отпада.

Трећа могућност је да грађани сами довезу отпад на депонију, при чему би платили минималну цену од 70,00 дин/м3 (нпр. једна приколица има запремину 1,5м3., што износи око 100,00 дин).

Апелујемо на савесне грађане да уколико примете овакве ситуације одлагања зеленог отпада, пријаве надлежним службама нашег предузећа или Комуналној инспекцији.

Image