Вести

ЈКП Шумадија Крагујевац поставило прве полуподземне контејнере за одлагање комуналног отпада

У циљу квалитетнијег пружања услуга ЈКП Шумадија Крагујевац је за потребе Сектора чистоће набавило 24 полуподземна контејнера за одлагање комуналног отпада.

Контејнери су запремине 5 кубних метара и направљени су тако да приликом постављања један део буде под земљом, а други део изнад земље у висини од око 1,2 метра.  Предност нових контејнера је, што  један полуподземни контејнер може да сакупи већу количину отпада на једном месту и тиме замени 4  метална контејнера. Њихово коришћење је једноставно и прилагођено је и особама са инвалидитетом.

Након добијања неопходне документације, од стране надлежних органа, данас је почело постављање првих полуподземних контејнера. Два контејнера су постављена у улици Вука Караџића у близини Зелене пијаце „Центар“.

Пражњење ових контејнера обављаће се уз помоћ наменског специјализованог возила, а динамика ће зависити од брзине пуњења.

ЈКП Шумадија Крагујевац је из сопствених средстава финансирало куповину полуподземних контејнера у износу од 13.888.500,00 динара без ПДВ-а  и набавку надградње за возило аутосмећар у износу од 8.200.000,00 динара без ПДВ-а.