Вести

Секор зеленила интензивирао радове

Због појачаног бујања вегетације услед великих падавина, екипе Сектора зеленила интензивирале су радове на зеленим површинама, на више локација у граду.

На простору испред Градске управе засађено је сезонско цвеће. На местима где недостаје,  биће додато 300 комада садница Sunpatiensa (санпатијенс). У питању је стално цветајућа биљка са крупним цветовима у више боја и са лисном масом већег покривајућег ефекта.

Појачани су послови на орезивању живе ограде, и то планираних површина у насељу Лепеница, од хале Језеро ка Заставином солитеру.

Наставља се са редовним орезивањем и уклањањем сувих доњих грана на ниском и младом дрвећу и дрворедним садницама. Ова мера неге обезбеђује уравнотежен раст младих биљака, правилно обликовање круне стабла и превенцију ширења болести и штеточина.

У Великом и Креативном парку завршено је кошење травнатих површина, а у току је декоративно уређивање засада ружа стаблишица, цвећа и украсног шибља.
Кошење на бројним локацијама обавља се свом расположивом механизацијом и људством. Уведене су и радне суботе како би се што веће количине покосиле, јер је услед познатих временских услова вегетација убрзала раст, што отежава рад на кошењу.Сви радови на уређењу зелених површина кошењем и даље ће се интензивно обављати према редовном програму, а у складу са потребама биће организовано и ванредно кошење.

Захваљујемо се суграђанима на стрпљењу и разумевању уколико мало дуже чекају, наше екипе ће врло брзо стићи и до њихових насеља.