Вести

Започети радови на завршетку изградње нове надстрешнице у склопу градске тржнице зелена пијаца „Центар“

После спроведене јавне набавке и потписивања уговора са извођачем радова, представници ЈКП Шумадија одржали су радни састанак на коме је констатовано да су утврђени сви неопходни технички услови за извођење радова за завршетак изградње нове надстрешнице у склопу градске тржнице зелена пијаца „Центар“ у Крагујевцу. Поред наручиоца, састанку су присуствовали извођачи радова, чланови надзорног органа и представници ЈП Урбанизам.

Током састанка утврђен је динамички план и отворен грађевински дневник у који се уписују сви релевантни подаци о току и начину извођења радова, начин и рок изградње, чиме је почео да тече рок од 90 дана за извођење радова за завршетак изградње нове надстрешнице у склопу најстарије пијаце на територији града Крагујевца.

Радови који су званично започети тренутно се изводе у оквиру комплекса зелена пијаца “Центар“. У току је рашчишћавање терена, уклањање вишка стубова, обележавање трасе и ископ канала за водоводну и канализациону мрежу, а планом је предвиђено да се од сутра почне са грађевинским радовима.

Група извођача се обавезала да уговорене радове изведе у року од 90 дана од дана увођења у посао, почев од 26. јуна 2023. године. Укупна вредност радова који су предмет уговора износи 70.905.070,72 динара без ПДВ-а.