Вести

Асфалтиран Павловића пут у МЗ Рогојевац

Сектор нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац изводи завршне радове на асфалтирању локалног пута у Рогојевцу - Павловића пут. Радове на асфалтирању обишли су Маја Ангеловска, чланица Градског већа за комуналне делатности и Марко Вујновић, директор ЈКП Шумадија Крагујевац са сарадницима.

Град Крагујевац из године у годину одваја све више средстава за изградњу и реконструкцију улица и путева и на тај начин тежимо равномерном развоју свих делова града, као и сеоских месних заједница уз поштовање предлога савета месних заједница, а асфалтирање локалног пута у Рогојевцу је резултат једне такве заједничке сарадње. У претходном периоду смо у овој месној заједници извели радове на ископу канала, насипању локалних путева, реконструисано је игралиште, извршена замена сијалица и уклоњене депоније, а циљ нам је да побољшамо квалитет живота људи који живе на селу, као и оних који желе да се врате на село, истакла је Маја Ангеловска, чланица Градског већа за комуналне делатности.

По речима Марка Вујновића, директора ЈКП Шумадија Крагујевац, свакодневно се по плану и програму изводе радови на одржавању путне инфраструктуре на територији града Крагујевца. Екипе Сектора нискоградње су у претходном периоду у Месној заједници Рогојевац извеле радове на насипању путева, изради пропуста и ископу канала, а данас изводимо завршне радове на асфалтирању локалног пута. Асфалтирању су претходили припремни радови на равњању подлоге и насипању каменог материјала у укупној дужини од 405 метара и просечне ширине 3 метара. У асфалтирање овог локалног пута биће утрошено око 203 тоне асфалтне масе, а након тога биће изведени и радови на уградњи банкина.

Укупна вредност радова на реконструкцији износи 3,7 милиона динара.

Завршени су радови на насипању улица у насељу Ердеч, а екипе су сада ангажоване на насипању улица у МЗ Грошница, као и на санацији путева у Виноградима и Угљешници.

У наредном периоду, према налогу надлежне Градске управе, у плану је и асфалтирање Цајгетове улице у Виноградима и Пауна Јанковића на Денином брду.