Вести

Континуирано унапређење квалитета услуга на крагујевачким пијацама

О стању у пијачној делатности на територији града говорио је Небојша Видовић, руководилац Сектора пијаца, у емисији Комунални сервис Радио телевизије Крагујевац.

Што се тиче наставка радова на реконструкцији објекта зелене пијаце Центар у току је поступак стручне оцене пристиглих понуда. У складу са Законом о јавним набавкама 25. мај је последњи рок за доношење Одлуке о додели уговора. Закон налаже да Одлука буде истакнута на порталу јавних набавки 10 дана и уколико не буде приговора извршиће се закључење Уговора са најповољнијим понуђачем након чега се он уводи у посао – истакао је Видовић.

Када говоримо о матичном објекту, све је у законским оквирима. Ми морамо да поштујемо процедуре и све надлежне службе, укључујући и ЈП Урбанизам и Градску управу за инвестиције и развој како би се ови радови што пре и на најбољи могући начин привели крају. У плану је и уређење улица око саме пијаце, улица Вука Караџића је већ асфалтирана, а по завршетку радова на пијаци приступиће се и комплетној реконструкцији улице Црвеног барјака.

Говорећи о осталим пијацама које су у надлежности ЈКП Шумадија Крагујевац, Небојша Видовић је казао да је пијаца Аеродром са модерним концептом пословања испред осталих. У овом тренутку сви продајни капацитети пијаце су издати, као и локали који су у понуди. Однедавно смо суграђанима омогућили да испред пијаце Аеродром могу куповати домаће млеко из првог Млекомата у Шумадији, чиме смо и поред великих трговинских ланаца који се налазе у близини омогућили да насеље буде комплетно снабдевено.

Видовић је рекао да је и пијаца Бубањ у претходном периоду комплетно реновирана, да су замењене тезге и сређена инфраструктура. Нешто лошија продаја је на пијаци Ердоглија, али са квалитетним произвођачима млечних и сухомеснатих производа привукли смо купце. Једна од новина је да се на нашим пијацама почело и са продајом традиционалних производа, а све што је потребно за овакву врсту трговине је да дистрибутери намирница имају регистровано пољопривредно газдинство.

На кванташкој и сточној пијаци сређени су боксеви за продају и уређен је простор како би закупци имали боље услове за трговину. На Шареној пијаци смо прошле године у зеленој зони омогућили снижену цену закупа на једном броју тезги где је честа флуктуација закупаца, тако да поред великог броја паркинг места суграђанима је доступан широк и квалитетан асортиман производа.

Видовић подсећа да ЈКП Шумадија, на локацијама које су од стране Града додељене предузећу на управљање, врши издавање пијачног простора, а у сарадњи са Институтом за јавно здравље и фитосанитарним инспекцијом врши контролу исправности намирница на крагујевачким пијацама.