Вести

Асфалтирана Приштинска улица у насељу Вашариште

Екипе ЈКП Шумадија Крагујевац изводе завршне радове на реконструкцији Приштинске  улице у Месној заједници Вашариште. Радове су данас обишли Александар Лазовић, шеф Кабинета градоначелника Крагујевца и Марко Вујновић, директор ЈКП Шумадија Крагујевац са сарадницима.
 
Радови на реконструкцији ове улице обухватали су скидање постојећег слоја старог асфалта, поправку старих ивичњака и израду једног дела нових, издизање шахти, сливних решетки и водоводних шелни, као и насипање подлоге каменим материјалом и ваљање. Након завршених припремних радова на реконструкцији ове саобраћајнице, приступило се асфалтирању у укупној дужини нешто више од 270 метара и ширине 5 метара, за шта ће бити уграђено 275 тоне асфалтне масе, а укупна вредност изведених радова износи око 4,9 милиона динара, рекао је Марко Вујновић, директор ЈКП Шумадија Крагујевац.
 
Повољни временски услови омогућили су нам да комплетни радови на путној инфраструктури буду изведени и преко наших очекивања. Екипе ЈКП Шумадија Крагујевац данас изводе завршне радове у Приштинској улици, а након тога ће се наставити са радовима и на Денином брду, у Сушици где је у плану асфалтирање Цајгетове улице, а приступили смо и решавању озбиљног комуналног проблема у улици Кадињача где су већ започети радови. Паралелно са радовима на асфалтирању врши се и санација путева пре свега на сеоском подручју и у приградским насељима, па тако се тампонирају путеви у Ердечу, а на сеоском подручју су екипе у Рогојевцу и Јарушицама тако да је то један свеобухватни приказ радова који се у овом тренутку одвијају у Крагујевцу, истакао је Александар Лазовић, шеф Кабинета градоначелника.
 
Са реконструкцијом важних саобраћајница у граду наставља се и у наредном периоду. Тренутно се врши припрема за асфалтирање у улици Кадињача у насељу Бресница. Грађевинске машине су на више локација, па поред радова на ископу канала и уређењу атарских путева на сеоском подручју обавља се и крпљење ударних рупа у ужем градском језгру.