Вести

Радно време ЈКП Шумадија Крагујевац током првомајских празника

Према Закону о државним и другим празницима у Републици Србији, Празник рада обележава се 1. и 2. маја, а  у складу са тим нерадни дани су понедељак  1. мај  и уторак 2. мај 2023. године.

За време првомајских празника, Сектори у ЈКП Шумадија Крагујевац радиће према следећем распореду:

Сектор нискоградње – неће радити.

Сектор сигнализације и јавне расвете – радиће у складу са потребама служби.

Сектор чистоће – за време празника радиће по редовном програму и распореду, осим Службе димничара која неће радити и Службе зоохигијене у оквиру које је организовано пасивно дежурство.

Сектор зеленила – радиће по редовном плану.

Сектор паркинга – за време празника 1. и 2. маја неће се вршити наплата паркирања на општим и посебним паркиралиштима, осим у јавној гаражи у улици Кнеза Милоша која ради од 00 до 24 часа/365 дана у години; Служба за уклањање непрописно паркираних возила радиће у складу са потребама саобраћајне полиције и комуналне инспекције.

Сектор гробља – током празника биће организовано дежурство шалтерских радника на Варошком и Бозман гробљу од 07.00 до 14.00 часова. Уколико буде заказаних сахрана, радиће запослени на сахрањивању. Запослени који раде на пословима возача, портира, преузимања и спремања покојника радиће по устаљеном распореду. За заказивање сахрана и превоз покојника грађани могу да се јаве на бројеве телефона 034/370-022 и 065/334-0834.

Сектор пијаца – током празника све пијаце ће радити по уобичајеном радном времену.

Сектор јавног транспорта путника – за време празника 1. и 2. маја 2023. године возила јавног транспорта путника саобраћаће по реду вожње за недељу и државни празник; Служба корисничког сервиса и диспечери у Служби саобраћаја радиће у периоду од 07.00 до 15.00 часова.
Image