Вести

Нова јавна расвета у Поскурицама

На иницијативу Савета грађана Месне заједнице Поскурице, Служба јавне расвете ЈКП Шумадија Крагујевац врши продужетак линије расвете у укупној дужини од 750 метара.

Према речима Александра Николића, руководиоца Службе јавне расвете, по пријави грађана ове месне заједнице Градска управа је одобрила проширење линије јавне расвете која ће бити постављена на главном путу који спаја Поскурице са Шљивовцем. Радови обухватају извлачење петог проводника и постављање светиљки за осветљавање улице.

Рано смо започели са радовима на проширењу линија јавне расвете, а упоредо се врши и замена сијалица, али и постепено укључење искључених стубова расвете у складу са мерама штедње. У претходном периоду завршили смо продужетак линије јавне расвете у Ботуњу у дужини од 750 метара, одрађен је продужетак у Лужницама у дужини од 1100 метара на три локације, у улици Владе Багата у МЗ Виногради изведени су радови на продужетку линије јавне расвете, као и један део Цветне улице у Маршићу у дужини од 350 метара. За ову годину планирано је да се заврши што више продужетака линија јавне расвете и замене сијалица, а биће изведени радови и на замени стубова, фарбању оштећених дотрајалих стубова, тако да нас очекује много радова - истакао је Александар Николић.

Буџетом града Крагујевца у овој години планирано је око 35 милиона динара за Службу јавне расвете, а у наредном периоду биће постављене нове светиљке у насељу Колонија, затим у Јовановцу, Доњим Грбицама и Горњим Јарушицама.

На градском подручју упоредо са постављањем нових линија расвете обавља се и замена сијалица. У Белошевцу је завршена замена преко 100 сијалица и укључене су сијалице које су у складу са мерама штедње биле искључене, а ових дана се изводе и радови на замени сијалица у МЗ Ресник.