Вести

Почела сезона грађевинских радова - Асфалтирана улица Миодрага Алексића

Eкипе Сектора нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац данас су започеле са извођењем радова на асфалтирању улица на територији града Крагујевца. Грађевинска сезона почела је  асфалтирањем улице Миодрага Алексића у МЗ Станово, а радове су обишли градоначелник Никола Дашић и директор ЈКП Шумадија Марко Вујновић, са сарадницима.

У овој улици нивелација земљишта представљала је велики проблем. Насипање улице било је краткотрајно решење јер су кише правиле канале и сав шут се сливао на дно улице. Ово је једна од улица која ће се радити на овом потезу, а план је да се ове године више посветимо извођењу радова управо у насељу Станово јер је ово једна од највећих месних заједница са преко 20.000 становника, истакао је градоначелник Никола Дашић.

Са почетком сезоне грађевинских радова и почетком рада асфалтне базе Сектор нискоградње ЈКП Шумадија ужурбано је почео са постизањем својих циљева који су постављени планом и програмом пословања. Данас се асфалтира улица Миодрага Алексића у дужини од 160 м, биће утрошено 105 тона асфалтне масе, а вредност изведених радова износи 2,7 милиона динара, рекао је директор ЈКП Шумадија Марко Вујновић. Претходно су извршени припремни радови на машинском ископу земље, подизању шахти на коту терена, издизање водоводних шелни, одрађена је машинска израда постељице где је уграђено око 290 м3 каменог материјала – каже Вујновић.

По завршетку асфалтирања биће изведени радови на уградњи каменог материјала за банкине. Становници улице Миодрага Алексића која је до сада имала само камену подлогу, добијају по први пут асфалт који ће им умногоме олакшати живот и функционисање.

Након завршетка радова у овој улици, са извођењем радова на асфалтирању ће се наставити у Приштинској и Колубарској улици, али и у другим деловима града.