Вести

Потписан Колективни уговор за запослене у ЈКП Шумадија Крагујевац

У згради Градске управе данас је са представницима репрезентативних синдиката потисан Колективни уговор за запослене у ЈКП Шумадија Крагујевац.

Честитајући у име градоначелника Николе Дашића, запосленима и пословодству на Колективном уговору, Александар Лазовић шеф Кабинета градоначелника је истакао да је жеља локалне самоуправе да запослени у комуналном сектору, као и сви запослени у систему локалне самоуправе буду што је могуће задовољнији, а самим тим и плаћенији него што јесу. Увек ће тежња Града бити да максимално допринесе висини зарада у оба комунална предузећа, али оно што је у овом тренутку још битније је да се обезбеди континуитет у исплати зарада и сигурност очувања сваког радног места.

Данас потписан Колективни уговор представља једну стабилност и гаранцију да ће плата бити редовна, а радна места сачувана. Када прође зима моћи ћемо да разговарамо о потенцијалним побољшањима услова рада и зарада које смо данас загарантовали, поручио је Лазовић.

Директор ЈКП Шумадије Марко Вујновић истакао је да је задовољан преговорима које је имао са представницима синдиката и сматра да је сарадња у припреми предлога Колективног уговора била изузетна. На крају смо постигли договор и потписали Колективни уговор, који ће сигурно у овим нестабилним временима допринети да функционишемо стабилно. Наш основни циљ је да наставимо као и до сада, да плата запослених у комуналном предузећу Шумадија ниједан дан не касни. Током наредног периода гледаћемо како можемо, на сваки начин, да омогућимо запосленима да доприносе свом предузећу и свом раду, а на крају и својим примањима на лакши начин.

Представници два репрезентативна синдиката Славиша Самчовић, председник Заједнице синдиката Србије и Миодраг Грујичић, председник Савеза самосталних синдиката Србије истичу да су преговори били и дуги и тешки, али да су се послодавац, град Крагујевац као оснивач и синдикати саслушали са максималним уважавањем и усагласили ставове. Уговор који смо потписали је нешто што у овом тренутку максимално можемо да добијемо с обзиром на свеобухватну ситуацију.