Вести

Реализован пројекат „Заједничким снагама против дивљих депонија у Крагујевцу“

У оквиру пројекта „Заједничким снагама против дивљих депонија у Крагујевцу“ који спроводи ЈКП Шумадија Крагујевац на основу Уговора о суфинансирању између Града Крагујевца и Министарства за заштиту животне средине Републике Србије претходних месец дана вршено је уклањање дивљих депонија са територије града Крагујевца.

На основу Јавног конкурса за суфинансирање пројекта превенције нелегалног одлагања отпада и уклањање у 2022. години, Министарство за заштиту животне средине је из Зеленог фонда Републике Србије обезбедило Крагујевцу коришћење средстава у висини од 1.145.760,00 динара, док је Град за овај пројекат издвојио средства у износу од 286.440,00 динара.

Пројектом је предвиђено да се у Крагујевцу са 14 различитих локација уклоне дивље депоније које су настале нелегалним одлагањем велике количине отпада. Мешовит комунални отпад са дивљих депонија уклоњен је из Винограда, Бреснице, Ердеча, Теферича, Станова, Петровца, Дениног брда, Лужница, Чумића, Доње Сабанте, Новог Милановца и Илићева.

Иако Град Крагујевац и ЈКП Шумадија Крагујевац заједничким снагама свакодневно раде на уклањању и чишћењу дивљих депонија са територије града, непажњом грађана оне се на истим местима поново стварају.
Aпелујемо на наше суграђане да у циљу превенције загађења животне средине и окружења у коме живимо различите врсте отпада одлажу у одговарајуће посуде, а уколико у својим срединама примете нелегално бачен отпад то пријаве Корисничком центру ЈКП Шумадија Крагујевац на бројеве телефона 034/ 501-180 и 034/ 501-181.