Вести

Одржавање зелених површина и дрвореда у граду

Екипе ЈКП Шумадија Крагујевац, поред изузетно високих дневних температура, свакодневно обављју радове на очувању зелених  и цветних површина. 

Врши се орезивање и окопавање шибља и ружа, закидање прецветалих цветова и сеча изданака у МЗ Бубањ, а окопавање алпинетума и поливање биљака ручним цревом у Великом парку и у центру града.

Орезивање доњих грана дрвећа обавља се у Главној улици, а сеча сувих грана и орезивање дрвећа у МЗ 21.октобар, у улицама: Даничићевој, Милице Срећковић и Копаоничкој. У току је и орезивање живе ограде у насељима Аеродром и Сушица.

Поливање расаде и дрворедних садница обавља се у две смене на локацијама: Спомен парк, центар града, око објекта РКБ, у улицама – Браће Петковић, Кнеза Милоша, Драгана Панића и Слободе. У Блоку Воје Радића врши се окопавање око дрворедних садница.

У току је и кошење траве у насељима: Аеродром, Сушица, Ердоглија, Багремар и у Великом парку, а са површине испод Ердоглијског стадиона трактором се врши кошење и уклањање амброзије. Кошење се обавља и поред локалног пута за Страгаре.